Brak Brene i Bobe Foto: Rajko Ristić
svet

април 11, 2015 14:53

By

Kraljevska piletina: Sočno, jednostavno i brzo, a sa malo novca!

kraljevska piletina

Potrebno je:
– 600 g pilećih grudi, 300 g šampinjona, 100 g parmezana, 1 crveni luk, ½ l bešamel sosa, so, biber, ulje.

Priprema:
– Belo meso isecite na tanke šnicle, blago ih istanjite tučkom za meso, začinite solju i biberom, a zatim kratko propržite na vrelom ulju.
– Na ostatku masnoće propržite sitno seckani luk (dok ne omekša), a potom mu dodajte šampinjone, sečene na tanke listiće. Dinstajte dok šampinjoni ne puste vodu.
– Na dno tepsije staviti prženo pileće belo meso, prekrijte ga mešavinom pečuraka i luka, prelijte bešamelom koji ste prethodno napravili, a onda sve to ponovite.
– Na kraju jelo pospite rendanim parmezanom i zapecite ga u prethodno zagrejanoj rerni (dok parmezan ne porumeni).

Još dosta zanimljivih recepata možete da nađete na sajtu Lepota i zdravlje.


AUTOR: Vjeko Kramer

FOTO: Shutterstock