svet

мај 4, 2015 10:14

By

Krem kapućino sa škampima i kozicama

 

kapucino sa skampima i kozicama

Potrebno je: (za četiri osobe)

150 g očišćenih kozica, 100 g očišćenih škampa, 1 dl oyster sosa, 3 dl neutralne pavlake, dvaput po ½ dl mleka, 0,03 sosa od ostriga, 0,5 dl ribljeg fonda, morska so, zeleni biber, lajm, maslinovo ulje, čen belog luka

Priprema:

1.  Na maslinovom ulju dinstajte kozice i škampe, dodajući im fond, rendani limun i lajm.

2. Kad se sve to ukuva, dodajte sos od ostriga, pola decilitra mleka i neutralnu pavlaku.

3. Servirajte u šolji.

4. Posebno mutite mikserom ili žicom vruće mleko (1/2 dl), malo soli i čen belog luka, sve dok ne dobijete penu sličnu onoj na kapučinu.

5. Potom je stavite preko mase koju ste već nasuli u šolju.

Ostale ukusne đakonije možete pronaći na portalu Lepota i zdravlje


IZVOR: lepotaizdravlje.rs

FOTO: mladen sekulić