
Krem kapućino sa škampima i kozicama
Potrebno je: (za četiri osobe)
150 g očišćenih kozica, 100 g očišćenih škampa, 1 dl oyster sosa, 3 dl neutralne pavlake, dvaput po ½ dl mleka, 0,03 sosa od ostriga, 0,5 dl ribljeg fonda, morska so, zeleni biber, lajm, maslinovo ulje, čen belog luka
Priprema:
1. Na maslinovom ulju dinstajte kozice i škampe, dodajući im fond, rendani limun i lajm.
2. Kad se sve to ukuva, dodajte sos od ostriga, pola decilitra mleka i neutralnu pavlaku.
3. Servirajte u šolji.
4. Posebno mutite mikserom ili žicom vruće mleko (1/2 dl), malo soli i čen belog luka, sve dok ne dobijete penu sličnu onoj na kapučinu.
5. Potom je stavite preko mase koju ste već nasuli u šolju.
Ostale ukusne đakonije možete pronaći na portalu Lepota i zdravlje