svet

мај 13, 2015 09:57

By

Krempita

krempita2

Potrebno je:

20 žumanaca, 350 g šećera, pola litra mleka, 60 g želatina, 1,5 l slatke pavlake, pakovanje lisnatog testa, malo šećera u prahu.

Priprema:

1. Koru lisnatog testa razvucite na veličinu pleha i pecite u rerni jedan minut (tek da se razlista).

2. Za to vreme napravite krem – sjedinite mleko, žumanca i šećer, pa sve prokuvajte.

3. Na samom kraju dodajte želatin.

4. Kad krem počne da se hladi, dodajte mu litar umućene slatke pavlake.

5. Potom ga razlijte preko kore lisnatog testa. Čim se stegne, umutite preostalu pavlaku i njome premažite žuti deo.

6. Odozgo stavite drugu kora lisnatog testa, i pospite je šećerom u prahu.

Još zanimljivih recepata za deserte i ostale specijalitete pogledajte na portalu Lepota i zdravlje.


IZVOR: Lepota i zdravlje

FOTO: Mladen Sekulić