

Posni recept koji se može naći i na novogodišnjoj trpezi, svi će ga obožavati: Krompir punjen pasuljem
Krompir punjen pasuljem – prste da poližete
Posetite poznati domaći kulinarski sajt www.bakinakujna.rs te u bogatoj ponudi proverenih domaćih recepata pronađite svog favorita i pripremite ukusno slano ili slatko jelo za svoju porodicu.
Krompir punjen pasuljem – jednostavno posno jelo pripremljeno od svega nekoliko sastojaka
za 4 osobe
posno jelo
priprema: 60 min.
pečenje: 40 min.
Sastojci:
* 1 veća glavica crnog luka
* 100 g pirea od paradajza
* 2 sveža paradajza
* 400 g pasulja iz konzerve
* 1 kašičica mlevene paprike
* 2 čena belog luka
* 8 belih krompira srednje veličine
* bosiljak
* 1 kašika seckanog peršuna
* mleveni biber
* so
* ulje
Pročitajte: Ukoliko još nemate ideju za novogodišnju trpezu, mi vam savetujemo špikovanu jagnjetinu (recept)

Foto: Ženja Aćimović
Priprema:
1. Crni luk očistiti i iseći na kockice, paradajz takođe iseći na kockice.
2. U šerpi na malo ulja propržiti crni luk da postane staklast. Dodati pire
od paradajza i kratko propžiti neprekodno mešajući.
3. Ubaciti seckani paradajz, sipati malo vode i dinstati na umerenoj
temperaturi oko 5 minuta.
4. Pasulj izvaditi iz konzerve i procediti, pa umešati u jelo. Posuti
mlevenom paprikom i bosiljkom, posoliti i pobiberiti, pa kratko prokuvati
dolivajući pomalo vode.
5. Krompire oprati i nauljiti, te poslagati u tepsiju obloženu papirom za
pečenje. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok krompir ne omekša.
6. Pečene krompire izdubiti, napuniti filom od pasulja i posuti peršunom.