svet

January 23, 2009 14:42

By

Ksenija Pajčin: ESTRADA JE PUNA ALIGATORA!

"Mi zabavnjaci ne razmišljamo toliko o pesmama kao narodnjaci" – rekla nam je Ksenija kada smo je upitali koliko je teško odabrati prave pesme – "Naša fora je uraditi pesmu iz srca.  Ja sam tako brza, pesme su već odabrane i ovaj treći album treba da mi bude i treća-sreća. Album izlazi pred kraj maja. Odabrala sam i adekvatnu garderobu. Odmah znam da je ono što vidim sigurno odgovarajuće”.

Koja pesma te je vinula u estradne oblake?
Najverovatnije je to album koji je izašao 1998. godine. Ja album inače, izdajem svake dve godine. Izdvojila bih i pesmu "Ko još može" koja je mi je jako draga i na neki način predstavlja moju ličnu kartu.

Hoćeš li uskoro preko okeana?
Planiram put u Australiju. Krećem sa svojim "Bombonicama" 21. aprila, i imaćemo šest koncerata. Od  6. maja nastupamo po Sloveniji.

Koliko puta u životu su te prevarili ljudi sa kojima si sarađivala?
Mnogo puta, ali ceo život je jedna lekcija. Moraš da ideš preko trnja da bi kasnije bio zdrav, pametan i radan. Kada bolje razmislim uglavnom sam varala sama sebe. Sve prevare su zbog novca, ali ja na njega ne gledam kao na glavnog glumca na svom životnom putu. Rekla sam vam da ja ovo radim iz srca. Ljudima dajem sebe bez rezerve i smatram da je prevara nastala onda kada te neko prevari u srcu.

Kako reaguješ na laž?
Burno! Kada se to desi želim da tu osobu gledam u oči, da to raspravimo odmah i u četri oka. Lažov se odmah primeti, a ako ti sam zatvaraš "roletne" pred istinom koju znaš, onda sam i snosiš posledice koje samo tebi razaraju srce i paraju dušu. Što sam starija sve sam bogatija životnim zamkama ali izlazim kao pobednik.

Sa kojim kolegama najčešće kafenišeš i gde?
Obično kod kuće sa Gagijem i Anabelom-Fanky G.

U kojoj meri te pogađa sud kritike?
Mnogo. Ja sam emotivac i jedna jako uvredljiva osoba. Priznajem da je to u ovom poslu mana. Za estradu ne treba imati srce. Ta voda je puna aligatora. Odsad ću svoje emocije čuvati samo za prijatelje.

Kako se osećaš na gostovanjima po Švajcarskoj?
Super mi je. Bolje mi je nego po Srbiji i Crnoj Gori. Na mojim gostovanjima skupi se cela bivša Jugoslavija i zato mi je još lepše. U mom pasošu piše da živim u Jugoslaviji, tako da ja i dalje verujem da živim u Jugi.

Vidiš li sebe na Tašu?
Za sada ne, sigurno! Na Spensu, u Novom sadu, moguće. A kad dođe vreme za Begeš, radiće se to svetski.

Da li te ugrožavaju grupe koje nastupaju uz tebe?
Ne, jer ja dobro razmislim i proverim ko je uz mene. U mojoj plesnoj školi imam dve stotine igrača i uvek me prate najbolji. Moja muška postava radi mnogo i za druge pevače. Na mom gostovanju u diskoteci "Twins", u Oltenu, prihvatila sam da igraju i dve devojke koje nisu iz moje grupe, ali po meni imaju talenta i mogu da podnesu moje zahteve.

Šta slušaš, onako za svoju dušu?
Crnačku muziku! Sar end Bil je nešto novo što mi se sviđa. Od narodnjaka Džej je za mene neprikosnoven. Uleti i po koji CD od Nedeljka Bajića-Baje, Sinana Sakića i Dragane Mirković. Mi imamo zaista izvrsne pevače i kada bih ih ređala trebalo bi mi dosta i vremena i prostora.

Autor: Svet