svet

October 12, 2013 15:02

By

Lena Kovačević: “Ženi je danas najteže da ostane nežna i ženstvena!”

lena kovacevic

Posle kraće pauze džez pevačica Lena Kovačević vraća se na muzičku scenu. Od kada je pre tri godine izdala svoj prvi album “Dobar dan za pevanje”, lepa tridesetogodišnjakinja unela je mnogo novina na našu muzičku scenu, a njen kvalitet publika je odmah prepoznala. Svoj talenat šarmantna Beograđanka usavršavala je na studijama u Amsterdamu, a publika je osim po njenim pesmama zna i kao članicu žirija prve sezone muzičkog takmičenja “Prvi glas Srbije”. Nakon što se pre skoro dve godine udala za supruga Veljka i dobila sina Vuka, atraktivna muzičarka napravila je pauzu kako bi se posvetila roditeljskoj ulozi, ali za to vreme vredno je radila i dovršila pripremu novog albuma “San”, koji će uskoro predstaviti javnosti.

Da li vam je teško da uskladite porodične obaveze sa poslovnim i smatrate li da postoje preveliki zahtevi upućeni savremenim ženama?

– Smatram da je danas pred ženom mnogo obaveza koje nisu imale naše bake i prabake. Ali, s druge strane, mislim da je život istovremeno i pojednostavljen sa svom tehnikom koju danas imamo. Ne mogu reći da uživam slušajući kako su naše prabake spavale po tri sata dnevno ili koliko im je trebalo vremena da obave sve poslove u kući i koliko su se trudile oko vođenja domaćinstva i podizanja dece. Danas su neke obaveze zaista olakšane i nisu potrebni sati i noći da se obave. U današnje vreme ženi je najveće iskušenje da ostane žena, da bude nežna, ženstvena, svoja, negde i stidljiva, to su osobine koje gubimo.

Ostatak intervjua sa Lenom Kovačević možete pročitati OVDE.

Autor: Life Content