

Kremasta, čokoladna i mekana – Leopard torta će vas oboriti sa nogu (recept)
Leopard torta – brza i jednostavna torta koja se topi pod nepcima
Posetite poznati domaći kulinarski sajt www.bakinakujna.rs te u bogatoj ponudi proverenih domaćih recepata pronađite svog favorita i pripremite ukusno slano ili slatko jelo za svoju porodicu.
za 12 osoba
mrsno jelo
priprema: 30 min.
pečenje: 15 min.
Sastojci:
Za koru:
* 6 jaja
* 6 kašika šećera
* 2 vanil-šećera
* 3 kašike brašna
* 3 kašike gustina
* 3 kašike ulja
Za fil:
* 1 l mleka
* 200 g šećera
* 3 pudinga s ukusom čokolade
* 100 g čokolade
* 250 g putera
Pročitajte: Slasni i ukusni zalogajčići idealni za dečije rođendane – Pužići punjeni kulenom i sirom (recept)

Foto: Ženja Aćimović
Priprema
1. Za pripremu kore belanca umutiti u čvrst šam postepeno dodajući šećer.
Dodavati jedno po jedno žumance i sipati ulje u tankom mlazu, neprekidno
muteći mikserom. Posebno sjediniti brašno i gustin, pa varjačom umešati u
smesu.
2. Smesu za koru izliti u pleh obložen papirom za pečenje. Peći u
zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 minuta. Ohlađenu koru iseći na kvadrate
dimenzija 3×3 cm.
3. Posebno pripremiti fil. U šerpu sipati 800 ml mleka, dodati šećer i
kuvati dok ne proključa. U preostalom mleku razmutiti puding od
čokolade, pa smesu sipati u ključalo mleko i kuvati neprekidno mešajući
dok se ne zgusne. Pred kraj kuvanja u fil dodati čokoladu i mešati dok se
ne rastopi. U topao fil dodati puter i mešati dok se ne otopi. Sačekati da se
fil prohladi, pa umešati u njega kockice biskvita.
4. Kalup prečnika 24 cm obložiti folijom, presuti u njega pripremljenu
smesu i ostaviti na hladnom da se stegne. Dekorisati po želji.