Svet

5 Aprila, 2022 21:31

Tajna iz prošlosti: Pojavio se čovek koji tvrdi da je bio Brenin žigolo i da je Boba slao kriminalce da ga prebiju

Lepa Brena već četiri decenije je u samom vrhu estradne scene, a za sve te godine uz njeno ime se nikada nisu vezivale bilo kakve neprijatne priče.

Međutim, početkom devedesetih godina kantautor Dragan Antonijević Arlekino objavio skandaloznu knjigu posvećenu Lepoj Breni, ali u njenu istinitost skoro niko nije poverovao.

Lepa BrenaKnjiga navodno opisuje njegov odnos sa Brenom od 1987, kada su se upoznali, do 1991. godine, kada je Arlekino novinarima ispričao da je sa njom u ljubavnoj vezi, a prebesna Brena ga zbog toga napala u kafiću i gađala pivskim flašama.
Knjiga je napisana po istinitoj priči. Sve je istina osim da sam spavao sa Brenom –  pričao je za Svet nekada Arlekino.

Brena mi se tada sviđala, ali ja sam imao devojku Danicu, koju sam posle ostavio jer nisam mogao da je obmanjujem, moja osećanja prema Breni bivala su sve jača i jača. Brenu sam upoznao ’87. godine kod pokojnog Rake Đokića u studiju, bio sam počastvovan što sam jedan od retkih koji je mogao lično da joj odsvira pesmu pošto su to do tada radili samo Marina i Futa. Bila je mnogo hladna u početku. Jednom kod Marine i Fute u stanu Brena je pokušala da me poljubi, ali ja nisam hteo, mislio sam da ću joj dosaditi ako se to odmah desi, na samom početku poznanstva. Brena je želela da bude sa mnom i bila je zaljubljena u mene, čak je i sa mojom majkom razgovarala i rekla joj da je zaljubljena u mene i da ne zna šta da radi. Rekla je i Marini Tucaković da me voli, ali ja sam se pravio blesav, bio sam zaljubljen u njenu muziku i njeno pevanje – tvrdio je Arlekino.

BOJAN VUKOVIĆ

U knjizi sam napisao i da sam išao u Brčko kod njenih roditelja da je prosim, ali da oni nisu bili tu. To sam uradio usput, išao sam da promovišem ploču na radiju u Brčkom i dok sam pričao o ploči rekao sam javno u etar da idem da zaprosim Brenu. To je bilo 1990. godine – prisećao se Arlekino, i objašnjavao kakve je prirode bio njihov odnos:

Lepa Brena ga često zvala kod sebe

Brena i ja smo stalno bili u kontaktu, nismo se toliko često viđali jer je ona bila na turnejama, ali smo se voleli. Uradio sam joj i duet sa Džejom. Brena je tada živela u Novom Sadu i često me zvala kod sebe. Zapravo, smatram da su Marina Tucaković i njen muž Futa Radulović krivi što se ja nikada nisam oženio Brenom. U to vreme imao sam dosta spremnih tekstova i hitova koje sam hteo da snimim, ali Marina je stalno odlagala snimanja jer se plašila da me ne izgubi pošto sam im stalno pomagao oko tekstova i muzike. Da sam tada snimio te pesme, ja bih se obogatio i verovatno bi Brenina i moja ljubav krenule u drugom smeru.

Pročitajte: „Fileri i botoks popuštaju, kosa opada?“: Lepa Brena uskoro neće ličiti na sebe, saradnici uplašeni?

lepa brena

RAJKO RISTIĆ

Arlekino sebe u knjizi naziva Breninim žigolom.
Osećao sam se kao Lepin žigolo. Zar se momak, kao u mom slučaju, bez prebijene pare u džepu, može nazvati drugim imenom. Nemojte da se lažemo. Siromašni muzičar i nezasita pevačica. Kad se njoj to svidi. Pa šta sam ja nego žigolo –  piše on u romanu, a za Svet objašnjava:

Istina je da sam bio žigolo, na neki način. Brena je bila velika zvezda, a ja sam bio kompozitor u usponu. Kada žena u muškarcu vidi privlačnost, a svesna je da to nije osoba pored koje može da korača kroz život, on joj nekako dođe kao žigolo.
On tvrdi i da se njihov odnos navodno nastavio i kada je ona upoznala Bobu Živojinovića:

Brena je upoznala Bobu, ali volela je mene kada je počela da se zabavlja sa njim, što sam opisao u knjizi.

IVAN VUČIĆEVIĆ

Lepa Brena mu ispričala kako je upoznala Bobu

Prenosimo vam deo knjige u kojem Brena Arlekinu, navodno, opisuje početak veze sa Bobom:

Bila sam pijana od želje za tobom, rekoh Saši da me poveze kući, On je zaneseno pričao sa jednom damom i odgovorio mi: „Neka te Sloba odveze.“ Tada nisam znala da je sve ovo deo dobro pripremljenog scenarija. Dovezavši me do ispred zgrade, ponudi se da me povede do vrata. Pozvala sam ga na kafu. Budući da sam bila pijana, on je insistirao da je skuva. Počeo je da me ljubi. A onda je on počeo da me skida. Kočnice su popustile i ja sam mu se predala. Milovao me je nežno, a ja sam ljubila tebe. Tebe sam ljubila. Ubij me, kriva sam.

Pročitajte: Ovo je RAZLOG zašto Dara Bubamara i Lepa Brena NISU u dobrim odnosima!

lepa brena i boba zivojinovic

RAJKO RISTIĆ

Arlekino dalje u knjizi piše:

Desetak puta smo se Lepa i ja videli te godine, na tajanstven uhodan način. Objašnjavala mi je da sa Slobom mora biti iz poslovnih razloga. Ušli su u zajedničke projekte, ogroman kapital je u pitanju.
Kako se ta priča završila skandalom, objasnio je tada Arlekino za Svet:

RAJKO RISTIĆ

Veče pred njenu svadbu napravio sam konferenciju za građane i novinare pod nazivom Kako uništiti Lepu Brenu, ne zato što je odlučila da se uda za Bobu već zato što je moja pesma Ojs, ojs, ojs korišćena u filmu Hajde da se volimo a ja od toga dinara nisam dobio, što sam takođe posle napisao u knjizi. Brena se 1992. udala za Bobu i nakon toga sam ja odlučio da napišem ovu knjigu o našoj ljubavi. Raka je Breni dao knjigu da je pročita i ona je bila oduševljena, ali Boba mi je pretio. Slao je pokojnog Šljuku da me prebije i pretio mi da će mi iseći uši. Brena i ja smo se tada provlačili po novinama, a Boba je tražio da otkupi ceo tiraž knjige. Nakon ’91. sa Brenom se više nisam čuo – tvrdio je pre nekoliko godina Arlekino.

Lepa Brena nikada nije želela da se oglašava povodom Antonijevićevih tvrdnji, jer joj je bilo ispod časti da to komentariše.

AUTOR: SVET

FOTO: RAJKO RISTIĆ, BOJAN VUKOVIĆ, IVAN VUČIĆEVIĆ