
Lingvini sa šparglom i svežim vlašcem
Potrebno je:
75 g lingvina po osobi, 3-4 špargle, 2-3 vlašca, maslinovo ulje, vrlo malo parmezana, so, biber, bujon od povrća ili ribe.
Priprema:
1. Najpre iseckajte vlašac i šparglu, a potom ih izdinstajte na maslinovom ulju.
2. Nakon toga, dolijte bujon, posolite i pobiberite. Kad špargle omekšaju, dodajte skuvane lingvine (pljosnata italijanska testenina, vrlo slična špagetima, koja se najčešće poslužuje u kombinaciji s plodovima mora, a odlično se slažu i s povrćem).
3. Iako na pakovanju piše koliko bi testeninu trebalo kuvati, skinite je s ringle dva minuta ranije, jer će se još toliko kuvati i s povrćem i bujonom.
4. Jelo je gotovo kad se tečnost zgusne, to jest kad imamo utisak da testenina prilikom serviranja neće „bežati“ po tanjiru.
5. Na samom kraju dodajte nekoliko listića parmezana.
Ostale kulinarske đakonije možete pronaći na portalu Lepota i zdravlje