svet

11 Februar, 2020 22:00

Ljubavni život Željka Joksimovića – Žene koje su ga očarale

Ljubavni život Željka Joksimovića oduvek je privlačio veliku pažnju javnosti. Međutim, poznati kantautor se trudio da svoju privatnost drži dalje od očiju kamera. Tek ponekad bi isplivala neka fotografija koja bi kod fanova probudila radoznalost, ali je pevač izbegavao da govori o svojim ljubavima.

Malo je poznato da je Željko Joksimović bio u vezi sa Cecom Slavković, zvezdom 90-ih godina prošlog veka. Ova pevačica izuzetnih vokalnih sposobnosti i začetnica takozvanog etno-popa svoju karijeru je započela u grupi Misija. Pevajući najpre sa Sašom Vasićem, pevačica je kasnije sarađivala sa brojnim značajnim muzičarima, među kojima je bio i Željko. Između njih se rodila ljubav i par je neko vreme bio u vezi.

PESMA EVROVIZIJE – KADA SUDBINA UPRAVLJA ŽIVOTIMA

Da su emocije nepredvidive i da ljudima često kroje planove, pokazuje i ljubavni život Željka Joksimovića. Posle raskida sa Cecom Slavković, Željko se upustio u novu avanturu. Iako ga je čaršija povezivala sa Cecom Ražnatović i Romanom Panić, Željko je sreću pronašao sa atraktivnom voditeljkom, Adrijanom Čortan. Sa njom je proveo narednih deset godina i par je izgledao skladno i zadovoljno.

U vreme dok su njih dvoje bili zajedno, Željko je dobio ponudu da, kao proslavljeni učesnik Evrovizije, bude voditelj tog takmičenja u Beogradu. Tako se pevač, na zajedničkom projektu, 2008. godine upoznao sa poznatom voditeljkom RTS-ovog Jutarnjeg programa – Jovanom Janković.

Jovana je bila oduševljena Željkovom ličnošću i profesionalizmom. Iako su oboje bili u vezi (Jovana je bila verena sa Aleksandrom Zeremskim, bivšim momkom Aleksandre Radović), odlučili su da se prepuste obostranim emocijama. Tako se rodila velika ljubav, koja traje već više od decenije.

LJUBAVNI ŽIVOT ŽELJKA JOKSIMOVIĆA – BRAKOVI I DECA

Krunisana brakom pre sedam godina, Jovanina i Željkova ljubav blagoslovljena je sa troje dece. Oni su pre šest godina dobili sina Kostu, a pre tri – bliznakinje Anu i Srnu.

Par se sa decom nedavno preselio u luksuznu vilu na Senjaku, za koju je, kako mediji pišu, izdvojio čak 2,5 miliona evra. Vila je opremljena po njihovoj želji, ima ogromno dvorište i bazen, što pruža puno mogućnosti za dečiju igru i druženje.

Svoju sobu ima sve troje dece, kao i Mina, Željkova ćerka iz prvog braka.

Željko je pre više od 20 godina bio u braku sa Vesnom, ženom koja nije iz sveta poznatih. Iako je taj brak davno bio okončan, pevač je tek 2014. godine zatražio i njegovo poništenje u crkvi. Razlog je bio taj što je sa Jovanom želeo crkveno venčanje.

Mada je oduvek bio poznat po tome da svoj privatan život drži daleko od znatiželjnih pogleda publike, Željko svoju ljubav prema Jovani nikada nije krio. Čak joj je posvetio i pesmu simboličnog naziva – Žena za sva vremena.

LJUBAVNI ŽIVOT ŽELJKA JOKSIMOVIĆA – RAZUMEVANJE KAO RECEPT ZA SREĆU

Javnosti je poznato da je Željkova i Jovanina veza na početku bila turbulentna. Obožavaoci su bili šokirani saznanjem da su njih dvoje svojevremeno raskinuli veridbu nakon samo dve nedelje. Na radost svih onih koji prate i cene njihov rad, ubrzo je došlo do pomirenja. Ispostavilo se da su, odlučivši da svojoj ljubavi pruže još jednu šansu, Joksimovići doneli pravu odluku. Njihova veza podignuta je na viši nivo i ljubav je krunisana brakom.

Jovana i Željko važe za jedan od najskladnijih bračnih parova na domaćoj javnoj sceni. U temelje njihove sreće ugrađena je ljubav, ali i zajednička uverenja i pogledi na važna životna pitanja. Porodičnom skladu svakako doprinosi i svakodnevna rutina i međusobno razumevanje i podrška.

Jednom prilikom je Željko gostovao kod Jovane u emisiji i bilo je očigledno koliko nežnih osećanja postoji među njima. Iako važi za velikog profesionalca, Jovana je ipak ostala zbunjena kada joj je muž, uz osmeh, rekao da je uživo mnogo lepša nego na televiziji. Voditeljka se nasmešila i brzo prešla na pitanja u vezi sa predstojećim Željkovim koncertom.

LJUBAV I PROFESIJA – HITOVI ZA SVA VREMENA

Kada je u pitanju ljubavni život Željka Joksimovića, u javnosti se dugo spekulisalo o tome da li je pevačka zvezda u vezi sa Leontinom Vukomanović.

Njih dvoje su više puta sarađivali na brojnim projektima i zajedno stvorili mnoge hitove: Lane moje, Leđa o leđa, Kad prave ljubavi ginu i Crno, pa se ne vidi.

Iako je par nakon raskida bio u svađi, do ponovne saradnje je došlo na inicijativu Jovane Joksimović, koja je Leontinu ugostila u svojoj emisiji. Leontina je tada Željku ponudila tekst pesme Ludak kao ja. Uz Joksimovićev muzički aranžman i fantastično pevačko umeće, pesma je postala veliki hit.

Da je Željko Joksimović jedan od omiljenih regionalnih pevača, pokazao je i novogodišnji nastup pred više od 60.000 ljudi na centralnom trgu u Sarajevu. Željkova muzika širi ljubav i pozitivnu energiju, a to potvrđuje i činjenica da u toku cele večeri nije bilo nijednog, ni najmanjeg incidenta ili tuče.

U ponoć se na sceni Željku Joksimoviću pridružila i njegova supruga Jovana. Bračni par je toplim zagrljajem i poljupcima obeležio početak još jedne zajedničke godine.


Najnovije na portalu Lepota&Zdravlje