svet

април 14, 2015 10:58

By

Macarons

makarons2

Potrebno je (za testo):

2 belanceta, 80 g sitno mlevenih badema, 120 g šećera u prahu, 50 g šećera, prehrambena boja po želji.

Priprema:

1. Bademe blanširati i sameleti ih u fini prah.

2. Prosejati bademe i šećer u prahu da nema mrvica.

3. Umutiti belanca. Prilikom mućenja, postepeno dodavati kristal šećer.

4. Sledeći korak se zove macronnage. Lagano umešati belanca u smesu badema i šećera. Umešati boju po želji.

5. Smesu izručiti u dresing kesu i istisnuti masu na oko tri centimetra na pleh obložen papirom za pečenje.

6. Ostaviti ih da se suše oko pola sata.

7. Macarons peći u zagrejanoj rerni na 150 stepeni 13-15 minuta.

Potrebno je (za fil):

slatka pavlaka, crna ili bela čokolada.

Priprema fila:

1. Zagrejati slatku pavlaku do ključanja, dodati crnu ili belu čokoladu i mešati dok se masa ne izjednači.

2. Po želji, možete dodati aromu narandže, limuna itd.

Ostale interesanten poslastice pogledajte na portalu Lepota i zdravlje


IZVOR: Lepota i zrdravlje

FOTO: Tintolino Family