Mafini Saške Đoković svet portal Instagram
Svet

maj 3, 2025 13:00

By

Njima ne može da odoli ni Nole: Saška Đoković savršeno priprema ovu poslasticu

Mafini Saške Đoković su omiljeni u porodici

Saška Đoković u braku je sa Đorđem Đokovićem, mlađim bratom proslavljenog tenisera Novaka Đokovića, sa kojim ima sina Aleksandra. Par se venčao pre tri godine i njihova bračna idila i dalje traje, a ljubav je sve snžnija. Iako je bivša voditeljka posvećena modi, te njena kolekcija kupaćih kostima je sve popularnija među pripadnicama lepšeg pola, zanosna plavuša se odlično snalazi i u kuhinji, a mafini Saške Đoković omiljena su porodična poslastica.

Mafini Saške Đoković dominiraju porodičnom kuhinjom

Mafinima su globalno omiljena poslastica, ali izgleda da ih Saška savršeno sprema, jer njima ne samo da ne može da odoli njen suprug, već njima vole da se počaste i ostali članovi porodice Đoković, među kojima je i slavni Nole.

Mafini Saške Đoković svet portal

Photo: Milan Maricic/ATAImages

Sastojci:

Lešnik 100gr
Ovseno brašno 50gr
Organski kako prah 30g
Med 60g
So prstohvat
Voda po potrebi (ja koristim kokosovu)
Banana 1 com

Mafini Saške Đoković svet portal

Pexels/Alexia Tyriakidou

Glazura:

Crna čokolada 70% kakaa 50gr
Kokosovo ulje 10-15 gr

Prvo se u blender stave lešnici i ovseno brašno, po vašoj želji usitnite koliko zelite.
Kada se to sve usitni, dodaju se svi ostali sastojci, osim onih za glazuru.

Mafini Saške Đoković svet portal

Pexels/Andrea Perez

Zatim se dobijena smesa stavlja u kalup za mafine i peče se u rerni 20ak minuta na 180 stepeni. Potrebno je staviti kokosovo ulje i čokoladu na slabiju vatru ili u mikrotalasnu, da se istopi i da imamo spremljenu glazuru sa strane.

Kada prođe to vreme, izvade se mafini iz rerne i sačeka se malo da se mafini ohlade. Nakon toga, potrebno je staviti glazuru preko mafina.

Pokušajte i vi da napravite mafine po Saškinom receptu i uživajte sa svojom porodicom u jednoj od najukusnijih poslastica na svetu.


AUTOR: Mišo Mišković

IZVOR: Svet

FOTO: Instagram/ATA Images/Pexels