svet

март 29, 2015 15:33

By

Marinirana piletina

marinirana-piletina

Potrebno je (za 4 osobe):

400 g pilećih grudi, puter, so, biber.

Za dresing:

3-4 kašike svetlog soja sosa, 2 kašike livadskog meda, sok od celog limuna, maslinovo ulje, majčina dušica, cimet, aleva paprika.

Mere nisu toliko važne koliko ukus koji vam se dopadne prilikom kombinovanja ovih začina. Zato, dok ga pravite, često probajte.

Možete dodati i vorčester sos, pa ga onda koristite kao marinadu. Piletina u njoj treba da odstoji bar 10 minuta, a potom se griluje desetak minuta sa svih strana.

Priprema:

1. Pileće grudi isecite na kvadrate (4 x 4 cm), posolite i pobiberite. Zagrejte malo maslinovog ulja, pa u njemu pržite piletinu – po minut s obe strane.

2. Sklonite piletinu s ringle, na svako parče staviti po kockicu putera i – u prethodno zagrejanoj rerni – pecite pet minuta na 200 stepeni C.

3. Izvadite piletinu, isecite je i prelijte pripremljenim dresingom. Mi najviše volimo da je služimo uz al dente pripremljeno povrće u voku (šargarepa, crvena i žuta paprika, tikvice, crveni luk).

Vrhunska jela i recepte potražite na portalu Lepota i zdravlje.


IZVOR: Lepota i zdravlje

FOTO: guliver/thinkstock