svet

jun 26, 2014 12:58

By

Mia Borisavljević: Dugo se u meni krila prava kuvarica!

mia-borisavljevi

Mia Borisavljević rođena je 8. juna 1984. godine u Valjevu. Studira menadžment fitnesa na Alfa univerzitetu koji završava u septembru. Ima stariju sestru Ivu, a svoju pevačku karijeru počela je sa 17 godina.

Kao mlađa nije volela da kuva, ali vremenom je zavolela i danas je pravi majstor, pa svojim prijateljima sprema tradicionalnu srpsku kuhinju, koju i najviše voli. Mia nam je otkrila i svoj omiljeni recept koji se sprema za samo 10 minuta.

Umeš li da kuvaš?
– Do pre par godina bila sam ubeđena da ne znam da kuvam i da je to jako naporna i dugotrajna procedura, zarad 15 minuta uživanja. Zapravo sam išla linijom manjeg otpora da je lakše poručiti hranu iz restorana i gotov posao. Međutim, pamtim dane iz svog detinjstva, kada sam još u osnovnoj školi znala da dok roditelji popodne odmaraju, ja sama u kuhinji spremim celu tortu ili kolače! Omiljeni su mi bili “koh” i “šnenokle”, a našla se tu i po koja ozbiljnija torta. Tako da sam ipak negde znala da se u meni krije ozbiljna kuvarica, potisnuta načinom života i beogradskom vrevom. Samo sam jednog dana nazvala majku, zapisala recepte za punjene paprike, gibanicu, proju, razne čorbe i ostala nacionalna jela. Mogu vam reći da su svi oduševljeni i iznenađeni i da su sve moje sumnje pale u vodu. Sada vidim da je to lak posao, ali kuhinja zahteva vreme i ljubav.

Omiljeno jelo, ukus iz detinjstva?
– Ja sam neko ko nikada u detinjstvu nije pitao: “mama, šta ima za ručak” ili još gore “neću to, to ne volim”. Moram priznati da ne postoji jelo koje ne mogu da smislim, posebno kad je tradicionalna kuhinja u pitanju, ali tu je i italijanska, naravno: pice, paste, salate…

Da li te privlači egzotična hrana, kuhinje drugih naroda?
– Dosta putujem i imala sam priliku da probam sve i svašta. Najmanje od svega volim kombinaciju slatkih i slanih ukusa, opet verovatno zbog zaljubljenosti u našu srpsku kuhinju, pa mi je med preko pileta propast na trpezi ili još gore, slatko ljuta supica sa Boga pitaj čijim pipcima. Malo mi to deluje kao kiseli kupus preko kaprićoze. Tako da ne volim mnogo da eksperimentišem u inostranstvu.

Ostatak intervjua u kom možete saznati koji je njen omiljen restoran te i koji recept je Mia podelila sa našim čitaocima, možete pročitati OVDE. 

Autor: Life Content