svet

jun 23, 2015 12:00

By

#MojaKravicaFoodTalk Radovan Jokić: Turisti danas neće samo da plate suvenire i smeštaj, već i doživljaj, a Novi Sad to ima

radovan tons

Završena je treća po redu konferencija „Moja Kravica FoodTalk u organizaciji Color Press Grupe i kulinarskih izdanjakoja je na Ribarskom ostrvu, kraj Novog Sada, okupila ljubitelje i poznavaoce hrane i vina, hedoniste i gurmane.

Ceo region uz podršku gostiju iz Velike Britanije i Amerike okupio se na najvećoj regionalnoj konferenciji o hrani čiji su učesnici najbolji kuvari, vinari, gastro-blogeri i poznate ličnosti. Posetioci su pored specijaliteta gostujućih kuvara iz inostranstva uživali u specijalitetima domaćica iz cele Vojvodine. U toku dana svi prisutni su imali priliku da slušaju zanimljive panele u konferencijskoj sali dok su se napolju održavale kulinarske i vinske prezentacije.

O Novom Sadu kao destinaciji gastro-turizma govorio je Radovan Jokić, Turistička organizacija Novog Sada, koji je za naš portal rekao: „Turista je od one masovke želeo samo da se odmori i onaj pasivni odmor, to su ta čuvena 3 S, sunce, pesak, more, ja bih dodao i taj sneg kao četvrti. Međutim sve više u svetu u tom postindustrijskom periodu i individualističkom sistemu oni traže onu ključnu reč koju ste vi rekli, a to je ta neka nova zajednica prijateljski nastrojena.

Šta je još rekao Jokić, pogledajte u videu:

Pogledajte još i:

#MojaKravicaFoodTalk Gordana Bjelajac o tradicionalnim učesnicima konferencije udruženju „Bač u srcu Bačke“

#MojaKravicaFoodTalk Marina Stojković: Najbitnije je u ishrani napraviti balans u količini hrane koja se unosi

#MojaKravicaFoodTalk Bojan Milosavljević: Nisam zadovoljan što je organska hrana postala biznis, pre nego zdrav koncept života

#MojaKravicaFoodTalk Nemanja Radić: Napravili smo portal za prodaju životinja, jer stočna pijaca danas i pre 100 godina izgleda isto

#MojaKravicaFoodTalk Ivan Zorić: Preko interneta su zaživele neproverene informacije, kao i ta da mleko nije zdravo

#MojaKravicaFoodTalk Velimir-Veca Dejanović: Šta će vam dobar zalogaj i dobra čašica, ako nemate dobro društvo

#MojaKravicaFoodTalk pogledajte panel „La traviata: nove etikete, nove vinarije, nagrade i novi načini uživanja“

#MojaKravicaFoodTalk pogledajte panel „Gastro Celebrity“

#MojaKravicaFoodTalk pogledajte case study „Novi Sad – destinacija gastro-turizma“

#MojaKravicaFoodTalk pogledajte predavanje Krisa Vilijamsa „Kuvanje kao porodični biznis i strast“

#MojaKravicaFoodTalk pogledajte kako o „Bračnoj kuhinji“ govori Igor Mandić

#MojaKravicaFoodTalk pogledajte panel „Food Is the New Fashion: Ko su gastro-zvezde regiona?“

#MojaKravicaFoodTalk pogledajte panel – Od #krmljao do „kraljeva instagrama“

#MojaKravicaFoodTalk pogledajte prezentaciju Ane Gifing „Najčešće greške u ishrani“

#MojaKravicaFoodTalk pogledajte panel „Meso? Gluten? GMO? Šta da jedem?“

#MojaKravicaFoodTalk: Region ujedinjen u ljubavi prema hrani i vinu!