svet

November 14, 2013 21:00

By

Nacionalni savet za borbu protiv nasilja: Huliganima pet godina zabrane ulaska na stadion

NAVIJACI

 

Nacionalni savet je razmatrao izveštaje o sprezi organizovanog kriminala i huliganskih grupa i insistirao da se višestrukim povratnicima među huliganima zabrani prisustvo na sportskim manifestacijama u narednih pet godina

Nacionalni savet za borbu protiv nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama zatražio je od nadležnih državnih organa da identifikuju vinovnike i učesnike nereda i hitno ih privedu licu pravde.

Savet je analizirao stanje bezbednosti u sportu sa posebnim osvrtom na nerede na nedavnoj fudbalskoj utakmici između Crvene zvezde i Partizana, saopštila je Vlada Republike Srbije.

“Nacionalni savet je razmatrao izveštaje o sprezi organizovanog kriminala i huliganskih grupa i insistirao da se višestrukim povratnicima među huliganima zabrani prisustvo na sportskim manifestacijama u narednih pet godina. Savet je formirao interresorni tim koji će u što kraćem periodu izvršiti analizu, usklađivanje, unapređenje i reviziju pravnih propisa za sprečavanje nasilja na sportskim priredbama”, stoji u saopštenju.

Sednici Saveta u zgradi Vlade Srbije predsedavao je premijer i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.Potpredsednik Saveta je prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, a članovi tog tela su predstavnici najvećih sportskih saveza Srbije, Olimpijskog komiteta Srbije, Sportskog saveza Srbije, tužilaštva i sudstva.

O problemu huligana i nasilja na srpskim stadionioma razgovaralo se krajem protekle nedelje i na sednici Biroa za koordinaciju službi bezbednosti  i na skupštinskom Odboru za odbranu i unutrašnje poslove.

 

Izvor i foto: Tanjug