PROMO

10 јуна, 2022 13:12

By

Najbolje strategije za klađenje na tenis

Klađenje na tenis može biti veoma unosno i interesantno ako znate šta radite

U slučaju da se tek sad spremate da se upustite u klađenje na ovaj sport treba da znate da će vam biti neophodno izvesno vreme da pohvatate sve konce i sve specifičnosti građenja dobrih opklada na tenis.

Međutim, ako budete istrajni i posvetite se ovom sportu, izgradićete svoju idealnu strategiju koja će vam donositi dobitak. 

Dobitak na tenis može biti veoma visok čak i kada uložite manje, ali vi treba da prepoznate situacije u kojima se to može obistiniti.

Pravo vreme za opkladu, pravi igrač, pravi meč i način klađenja su važni za uspešnu strategiju.

Govorićemo vam o svemu ovome u daljem tekstu, s ciljem da vam pomognemo u uspešnom klađenju na tenis.

Tipovi opklada

U zavisnosti od kladionice u ponudi ćete imati različite markete za klađenje na tenis. Izdvojićemo najčešće i dati svoj objektivni sud o njihovoj svrsishodnosti.

Ipak konačan izbor je na vama i pritom treba da imate na umu svoje poznavanje tenisa, igrača, turnira i sposobnosti predviđanja.

Klađenje na pobednika turnira

Na pobednika turnira se možete kladiti i pre početka turnira, ali i u toku. 

Naravno, kvote će se menjati kako odmiče turnir i kako postaje izvesnije da neko ima veće šanse za pobedu.

Ako želite da iskoristite dobre kvote pre, ne bi bilo loše da prvo pogledate kako je prošao žreb, koji se teniser susreće sa kojim i da istražite formu tenisera na prethodnim takmičenjima. 

Ovo jeste rizičnije klađenje, posebno ako se kladite pre starta turnira, ali ne morate odmah ulagati mnogo. U slučaju da želite da idete na sigurnije, možete sačekati da turnir odmakne i da se favoriti polako istaknu.

U tenisu ne mora da znači da favorit uvek pobeđuje i zato je važno da znate kada postoji realna verovatnoća za nekog autsajdera da ode daleko. U tim situacijama se krije najveća dobit.

Ipak da biste to predvideli treba da imate razvijene analitičke sposobnosti i lepo znanje o teniserima.

Klađenje na setove

Klađenje na setove podrazumeva da se kladite na krajnji ishod, odnosno koliko setova će dobiti koji teniser u susretu.

Da biste bili uspešni na ovom marketu potrebno je da znate oba tenisera i to kako igraju na kom terenu, u kakvoj su formi, kakvi su im stilovi igre i slično. 

Ovo nije market koji treba odabrati za bilo koji meč, nego samo za one gde možete na osnovu znanja i iskustva nešto pretpostaviti.

Pexels

Klađenje na meč

Ne morate se kladiti uvek na ceo turnir i pobednika na kraju njega, možete izabrati pojedinačne mečeve.

Ovde praktično treba da izaberete tenisera za kog verujete da će odneti pobedu u tom konkretnom susretu.

Ovaj tip klađenja najčešće biraju kladioničari bez obzira na iskustvo.

Praktično su vam šanse 50-50, što je u svetu klađenja prilično dobro.

U tenisu nema nerešenog rezultata, mora da se igra do pobede i stoga je moguće da vaš teniser ili pobedi ili izgubi, nema treće opcije.

Kvote ovde nisu ogromne, prilično su skromne, jer je i rizik manji i pedviđanje lakše, posebno ako ste ekspert.

S druge strane zbog ovoga često kladioničari pribegavaju sistemskim tiketima, gde stavljaju pobednike više mečeva. Ovaj potez u cilju povećanja kvota, najčešće ne donese mnogo ili ništa. Budite oprezni sa sistemskim tiketima u tenisu.

Hendikep

Što se tiče klađenja sa hendikepom, ako igrate na set, to znači da se kladite da će favorit pobediti sa određenim brojem setova prednosti.

Ne morate se kladiti uvek na set, možete i na gem, s tim što u ovoj situaciji predviđate koliko gemova će biti razlike između pobednika i gubitnika.

Hednikep u tenisu je poseban izazov i preporučujemo ga iskusnijim kladioničarima i boljim poznavaocima tenisa.

Korist može biti velika, ali je predviđanje teže, nego na ostalim marketima.

Poznavanje sporta

Nikada i ni u kakvoj situaciji ne preporučujemo klađenje na sport u koji se ne razumete. 

Ovu grešku izbegnite po svaku cenu. 

Ako ne razumete pravila igre, ne postoji način da uspešno prognozirate bilo šta. 

U tim situacijama nije važan ni market koji odaberete, niti bilo šta drugo. 

Pre klađenja uvek treba upoznati sport u okviru kog ćete igrati.

Pexels

Praćenje mečeva

Najbolji način da se upoznate sa pravilima sporta jeste da gledate konkretne mečeve. Na taj način iz prve ruke saznajete kako funkcioniše igra, koja su pravila, šta možete da očekujete, šta je sve važno da bi neki igrač odneo pobedu i tako dalje.

Praćenje mečeva je važno za klađenje jer na osnovu prethodnih rezultata nekih tenisera može da vam bude lakše da predvidite rezultat njihovog susreta.

Praćenje i analiza igrača

Ovo se nadovezuje na prethodni pasus. Kada pratite mečeve vi saznajete mnogo i o samim igračima. 

Upoznati tenisera i njegov način igre je realno lakše nego upoznati čitav fudbalski tim, način na koji funkcionišu igrači kao pojedinci, ali i zajedno u interakciji.

Kada posmatrate i analizirate igrače vodite računa o sledećim stvarima:

Forma – kakva je forma igrača u toku određenog turnira ili tokom cele godine je zlata vredan podatak. Primetili ste da čak i najbolji imaju periode kada ne mogu ponoviti uspehe iz prethodnih godina i kada ispadaju dosta rano u toku turnira. Pratite i prividne autsajdere koji bi mogli odskočiti u prilikama kada favoriti nisu u najboljoj formi ili imaju povrede koje im ograničavaju mogućnosti.

Rezultati u prethodnim mečevima – ovo je svakako jedan od pokazatelja i same forme tenisera. Ako je u pobedničkom nizu koji ga nije previše iscrpeo moguće je da će ostvariti opet pobedu, ako se poklope stvari kao što su omiljena podloga, slabiji protivnik i slično. Najteže je u stvari predvideti situacije gde imate dva zaista vrhunska tenisera sa obe strane mreže. 

Tada vam trebaju i ovi podaci o prethodnim mečevima, ali i mnogui drugi, kako biste doneli pravu odluku koga odabrati.

Stil igre – u susretu dva tenisera njihovi stilovi igre mogu biti dobri pokazatelji kako će se meč razvijati. Imate igrače koji su uporniji, a imate one koji su agresivniji, ali ne mogu održati isti nivo agresivnosti ceo meč. 

O stilovima igre i načinu na koji se ponašaju generalno kada gube zaista treba povesti računa pre uplate tiketa.

Pexels

Neke igrače loš početak odmah demotiviše i lako se prepuštaju, dok u drugima budi novu energiju.

Omiljena podloga – ne mora da znači da će podloga odlučiti pobednika, ali svakako ova informacija može pomoći u predviđanju. Ima tenisera koji su ubedljivo bolji na primer na travi, nego na tvrdoj podlozi i obrnuto, za treće će idealna biti šljaka i tako dalje. 

Povrede – u slučajevima da je teniser pretrpeo neku povredu, izuzetno je bitno znati kakva je povreda u pitanju, koliko je prošlo od nje i koliki oporavak je predviđen.

Ponekad teniseri ne žele da propuste turnir, pa se pojave iako nisu u potpunosti sanirali problem i tada najčešće ne mogu dati svoj maksimum.

Teniski mečevi su uzbudljivi koliko i klađenje na tenis. Prevrati, iznenađenja su i te kako moguća, a posebno ako se kladite na ženski tenis. Tu lakše autsajderka dolazi do pobede, a kvote znaju biti veoma isplative.

Ipak, pre nego što vas zavedu mogućnosti, odvojte vreme da upoznate sport, tenisere i dostupne markete.

PLAĆENI OGLASNI PROSTOR
ZABRANJENO OSOBAMA MLADJIM OD 18 GODINA

Najnovije na portalu Marie Claire

AUTOR: SVET

IZVOR: PROMO

FOTO: PEXELS