scandal

24 Decembra, 2019 17:00

NAJLEPŠU ŽENU JUGOSLAVIJE UPUCAO LJUBAVNIK, PA OSTALA NEPOKRETNA: Svi je pamtimo po VRELIM SCENAMA!


Ime Milje Vujanović Regulus mnogima će vratiti žalosnu sliku devedesetih, kada su se po televizijama razvlačile raznorazne proročice, Kleopatre, magovi, huškači, prevaranti… I Milja Vujanović, astrološkinja koja se “udala” za zvezdu Regulus.

Međutim, malo ko zna da je Milja Vujanović 1967. godine bila mis Srbije, a nakon glavne uloge u filmu “Rani radovi” Želimira Žilnika (1969), koji je na prestižnom Berlinalu osvojio Zlatnog medveda, predviđali su joj sjajnu glumačku karijeru. Ipak, život joj je doneo i tragediju.

Milja je “posle Eve Ras, bila druga glumica koja se svlačila u filmovima”, a dala je izjavu “da bolje izgleda bez odeće, nego kad je obučena”.

Ipak, u jednom trenutku dosadilo joj je da igra uloge golišavih lepotica pa se tako potpuno povukla i posvetila astrologiji. Stekla je diplome svetskih astroloških škola i postala je “stručnjak za magiju“.

– Odluku da napustim film donela sam kada sam shvatila da tekstovi koje izgovaram nisu ono što bih ja u sličnim situacijama izgovarala. Astrologiju sam počela da proučavam pre trideset godina. I mada žalim za filmom, astrologiji sam ostala verna sve do danas. Uostalom, ne biramo mi profesiju, profesija bira nas – objasnila je svojevremeno.

Milja se odrekla glumačke karijere, ali ne i javnog života, pa je tako pisala za medije, objavljivala knjige, pojavljivala se u emisijama.

U maju 2000. njen ljubavnik Obrad Zejak pucao je u nju, a onda se prijavio za pokušaj ubistva. Milja se izvukla iz kome, ali je tragedija na njoj ostavila traga – ostala je nepokretna. Umrla je 4. juna 2005. u Beogradu.

Milja Vujanović je završila dva fakulteta – Dramsku akademiju i žurnalistiku, a uloge je ostvarila u filmovima „Sneg na usnama“, „Majka, sin, unuk, unuka“, „Rani radovi“, „Bube u glavi“, „Bablje leto“, „Neretva“, Most“, „Nokaut“.

https://svet-scandal.rs/arhiva-brojeva/kupite-scandal-tajni-plan-dragana-i-torta-beze-iz-srbije-napustaju-decu-i-porodice-saban-je-na-onaj-svet-otisao-besan-i-kivan-na-darka-lazica-dogani-evo-sta-luna-misli-o-mom-duetu-sa-kijom/

AUTOR: scandal!

FOTO: printscreen