svet

maj 20, 2014 21:00

By

Rudolf van Vin kuvao za Srbiju: U ovakvim situacijama najbolje je jesti „džambolaju“

rudolf

Poznati kuvar iz Holandije i zvezda televizijskog kanala „24Kitchen“ Rudolf van Vin, pripremao je hranu na Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu, ali je i probao brojne srpske specijalitete, pripremljene specijalno za njega. Takođe, on će večeras kuvati i za Beograđane.

„Veoma volim srpsku kuhinju. Kod Srba je sjajano što se meso sprema na tihoj vatri, veoma dugo, ali ostaje ukusno“, kaže Van Vin.

Rudolf je na Sajmu pripremao salate i pokazivao kako se spremaju lagana jela. Sve vreme je komunicirao sa publikom i pitao ih kako ste šta od namirnica kaže na srpskom, a dao je i nekoliko saveta.

„Bitno je da ono što jedete bude šareno, jer to znači da sadrži dosta različitih namirnica, vitamina i zdravo je. Salatu ćete osvežiti ako u nju dodate malo jabuke“, kaže Van Vin.

Posetioci koji su probali njegovu hranu bili su oduševljeni. Hranu su probali i Ivica Dačić, kao i Franc Timermans, ministar spoljnih poslova Holandije. Dačić je komentarisao da je ukusno, ali da ipak, najvše voli meso.

Za ljude u ugroženim područjima Rudofova preporuka je da jedu „džambolaju“.

„To je originalno jelo izbeglica koji su se doselili na prostor Luzijane u Americi, nešto poput đuveča sa ovih prostora. Činjenica da je teško da pripremaju hranu. Najbolje je da to budu jednostavna jela od povrća i mesa, odnosno svega što vam je na raspolaganju“, kaže Van Vin i dodaje da je volonterima najbolje slati sendviče jer oni mogu da se prave na najrazličitije načine.

„Takođe, dobri su i pohovani palačinci sa mesom i sirom, jer ih možete jesti rukama. Sabijeni pirinač i povrće u plastičnoj ambalaži isto nisu loši. Mogu biti spremljeni i da liče na suši, pa ih je jednostavno jesti. Daju dosta energije i ukusni su“, kaže ovaj slavni kuvar.

Izvor: Blic
Foto: Twitter