

Ovo još niste videli: Neda Ukraden na NAJBOLJI NAČIN pravi sarmu
Slave su pravi dani za pravljenje sarme, a decenijama unazad jedna od omiljenih hrana srpskog naroda. Svaka domaćica s ljubavlju pravi sarmu za svoju porodicu i goste, a jedna od njih je i proslavljena pevačica Neda Ukraden.
Neda Ukraden pravi sarmu na poseban način
Neda uvija sarmu već godinama na slavama, ali na jedan poseban način koji mnogim domaćicama ne bi palo na pamet. Pevačica u gumenim rukavicama uvija sarme kako bi zaštitila ruke od kiseline, ali i što manje ih „umirisala“ na razne začine.

*NEDIN RECEPT ZA RAŠTAN
SASTOJCI
listovi raštana – oko pola kilograma
kobasica, suva rebra, slanina – oko pola kilograma
krompir – 3 do 4 komada
crni luk – 2 do 3 glavice
šargarepa – 2 do 3 komada
beli luk – 3 do 4 čena

Getty Images/ freeskyline
PRIPREMA
Prvi korak je da operete listove raštana, a onda isecite tvrdi deo. Posle toga ih skuvajte u šerpi sa ključalom i posoljenom vodom. Slaninu, rebarca i kobasicu isecajte na komadiće. Nakon toga stavite meso u šerpu sa vodom. Negde na pola kuvanja procedite raštan, iseckajte ga nasitno, a onda dodajte i meso. Posle toga dodajte iseckani crni luk, krompir i šargarepu. Kuvajte tridesetak minuta pošto ćete prethodno poklopiti šerpu, a posle smanjite vatru i kuvajte još 45 do 60 minuta