Majka Milana Kalinića svet novine svet portal
Star

April 6, 2021 15:00

By

Nema više tekmi! Milan Kalinić OSUĐEN zbog TUČE na utakmici!

Poznati voditelj i glumac Milan Kalinić osuđen je na deset meseci zatvora uslovno na dve godine zbog učestvovanja u tuči na utakmici Crvena zvezda – Partizan u aprilu 2019. godine. Pored uslovne zatvorske kazne, Kalinić je sankcionisan i novčano, sa 100.000 dinara, a jedan poseban deo kazne odnosi se i na odlaske na utakmice Crvene zvezde.

Nema više tekmi!

Kalinić, prema presudi, godinu dana neće smeti da prisustvuje utakmicama crveno-belih. U presudi je navedn i jedan neobičan uslov: Svaki put kada igraju košarkaši Zvezde, Kalinić će morati da se javlja u policijsku stanicu i tamo boravi dok traje meč, piše Pink.rs

 

View this post on Instagram

 

A post shared by kalinic.milan72 (@kalinic.milan72)

Milan je osuđne zbog inicidenta iz aprila 2019, neposredno pre košarkaškog derbija kada je došlo do  tuče u kojoj je i on učestvovao. Do sukoba je došlo zbog mesta u VIP sektoru. Jedan navijač završio je krvave glave, a dalji sukob i raspravu je uz redare tada zaustavio Dragan Šutanovac, bivši ministar odbrane.

U obrazloženju presude, kaže se da je dokazano da je Kalinić nameravao da izazove nerede, a ne da ih spreči, što je glumac tvrdio i iznosio u javnost.

Kalinić je kriv što je pre početka napao oštećenog, stavio mu jaknu na glavu i udario ga pesnicom. Sud smatra da je krivica dokazana, a postavljalo se samo pitanje da li je Kalinić tako reagovao u cilju sprečavanja daljih nereda ili da bi ih izazvao. Pošto se na fotografiji vide dva člana obezbeđenja pored njega, utvrđeno je da cilj nije bilo sprečavanje već izazivanje nereda – kaže se u obrazloženju presude navodi Pink.rs.