svet

October 6, 2013 11:52

By

Neugodan let za Beograd: Putnike prestravili okrvavljeni čovek i Interpolov begunac

avion1
Putnici i posada aviona “Montenegro elajnsa”, na letu iz Podgorice za Beograd, doživeli su u petak uveče neprijatnost nakon što je policija u letelici prvo uhapsila begunca sa Interpolove poternice, a potom se u avionu pojavio povređeni čovek sa krvavom odećom.

Oba događaja uznemirila su posadu aviona na čelu sa kapetanom leta, pilotom Darkom Lučićem, kao i putnike, objavile su današnje podgoričke “Vijesti”.

List piše da je prilikom kontrole putne dokumentacije utvrđeno da se u avionu nalazila osoba koju potražuje Interpol, posle čega je policija vrlo brzo reagovala, pa je begunac uhapšen čim je avion iz Frankfurta sleteo u Podgoricu.

Prema tvrdnjama očevidaca, u avionu je u tim trenucima bila i advokatica Ana Kolarević, sestra premijera Mila Đukanovića, kao i bivši premijer Srbije Radoman Božović.U avionu “Montenegro erlajnsa” među putnicima je bio i mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije. “Vijesti” juče nisu mogle da provere te tvrdnje.
Ista posada i avion trebalo je potom da krenu iz Podgorice ka Beogradu, ali je let kasnio sat vremena zbog pojave misterioznog krvavog i povređenog putnika. Na asistenciju kabinskog osoblja reagovao je kapetan Lučić i pitao čoveka, koji je imao tamne mrlje na pantalonama i košulji, šta mu se dogodilo i šta mu je sa odećom. Čovek mu je odgovorio da je njegova odeća umrljana krvlju, posle čega je kapetan pozvao policiju.

Policija je vrlo brzo došla u avion i izvršila kontrolu, a utvrđeno je da se radi o Beograđaninu M. M. (58), koji je istog dana imao saobraćajni udes u Podgorici kada je izgubio kontrolu nad automobilom i udario u banderu.

U Podgorici je, kako je kasnije utvrđeno, bio sa kćerkom koja je u avionu sedela pored njega. Njih dvoje su, na insistiranje osoblja, morali da napuste avion koji je nekoliko minuta posle toga poleteo za Beograd, dok su M. M. i njegova kćerka napustili Crnu Goru vozom.

Prema informacijama koje su “Vijesti” dobile od očevidaca incidenta, osoblje aviona se u početku plašilo da misteriozni čovek iz desetog reda nije upucan.

“Putnici su ušli u avion sa 15 minuta zakašnjenja, ali onda se videla panika među kabinskim osobljem. Pilot je izašao iz kabine i videlo se da nešto nije u redu sa dvoje putnika koji su sedeli u desetom redu. Muškarac je imao krvavu košulju i nalazio se u očigledno teškom zdravstvenom stanju. Na osnovu razgovora između stjuardesa moglo se čuti da se plaše da neko nije upucan. Imao je polomljena rebra, ključnu kost i druge brojne povrede. Putnici koji su bili u njegovoj blizini kazali su da je rekao da je samoinicijativno izašao iz bolnice i krenuo za Beograd”, istakao je jedan od putnika.

Iz “Montenegro erlajnsa” su naveli da ih veoma čudi i iznenađuje činjenica da je osoba takvog zdravstvenog stanja posle svih aerodromskih i policijskih provera uopšte uspela da dodje do aviona.

Izvor: Blic