kum šabana šaulića
Star

9 Novembra, 2021 13:58

NEVEROVATNO! Šaban Šaulić se žalio: Jedem ostatke iz kuhinje! Bio najveća zvezda, a imao najgori tretman!

Legenda narodne muzike Šaban Šaulić, uprkos svoj ogromnoj popularnosti nije uvek najbolje prolazio i životu, a često je cenu slave plaćao na najneobičniji mogući način.

Šaban Šaulić se žalio: Jedem ostatke iz kuhinje!

Prilikom svog gostovanja u emisiji „Balkanskom ulicom”, pre njegovog poslednjeg velikog koncerta u Areni, Šaban se prisetio neko lepšeg vremena kada se često družio sa svojim kolegama pevačima na turnejama po staroj Jugoslaviji, a koje su trajale i po nekoliko meseci. On je Vesni Dedić otkrio da je često u hotelima u kojima je odsedao dobijao hladnu večeru, a često i ostatke iz kuhinje, baš iz razloga što je bio najveća zvezda.

Posle svakog koncerta, koji je recimo bio u Bosni, Crnoj Gori, Hrvatskoj, Makedoniji, Sloveniji, uvek ostavimo, rezervišemo neki hotel i čoveka koji će biti u kuhinji da bi nam dao večeru. Jel obično se desi… na moju žalost, ja sam uvek poslednji pevao, i uvek sam dobijao one otpatke, ili hladnu večeru. Zato što ja poslednji pevam… Do 22 časa radi kuhinja i oni meni poruče to, i ja šta ću, daj šta daš, ono hladno. A oni su ti koji su ranije pevali, i ranije otišli i jeli fino, ono toplo. Bilo je tako, kako je bilo… Uglavnom, lepo je bilo, znali smo da se družimo. – ispričao je Vesni Dedić svojvremeno Šaban Šaulić, u svom poslednjem intervjuu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Vesna Dedić (@dedicvesna)

Šaban Šaulić se žalio i na suprugu!

Šaban Šaulić je za života često govorio i o anegdotama sa njegovih turneja, pa je tako svojevremeno ispričao i da su se na instiranje njegove supruge često selili, i menjali stanove u prestonici, dok se konačni nisu skrasili.

A za te situacije vezana je i jedna fantastična anegdota koju prepričavamo i dan-danas. Kada me je po povratku sa višednevnog puta u inostranstvo taksista na beogradskom aerodromu upitao kuda da vozi, zbunjeno sam rekao: Pojma nemam. Zaboravio sam gde je poslednji put moja Goca kupila kuću. Našalio sam se kako je ona verovatno u prethodnom životu bila arhitekta, jer voli da menja stanove i bavi se njihovim uređenjem. Nikada se nisam bunio zbog njenih izbora, jer sam gotovo dve trećine našeg zajedničkog života proveo radeći u raznim zemljama. Bilo mi je žao što svaki put sav teret oko selidbe i nadgledanja majstora pada na njena pleća. Sada, kada smo ostali sami u ovom stanu, čini mi se da ne bih mogao da zamislim drugačiji dom. U njemu se najlepše odmaram posle napornih koncerata. Ubeđen sam da ćemo se ovde zadržati do kraja života, jer je Goca zadovoljna i lokacijom i adaptacijom stana koja je trajala nekoliko meseci. – ispričao je pre nekoliko godina Šaban Šaulić.

FOTO: RAJKO RISTIĆ