svet

July 4, 2014 09:25

By

Novi Sad: Musiću još godinu dana zatvora zbog mučenja i zlostavljanja Vladislave

darijan-music_660x330

Darijan Musić, koji je osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva Vladislave Červenko, pred Osnovnim sudom u Novom Sadu, osuđen je i na godinu robije zbog mučenja i zlostavljanja te devojke koje se dogodilo u julu 2011. godine, godinu i četiri meseca pre nego što ju je i ubio u svom stanu u Fruškogorskoj ulici u Novom Sadu.

Kako je istakla sudija Sandra Gavanski, tokom postupka su izneti dokazi i svedočenja koja nesumnjivo ukazuju na to da se delo dogodilo upravo na način na koji je opisano u optužnici. Ona je takođe naglasila da je presuda od godine zatvora maksimalna kazna predviđena za to delo.

U optužnom predlogu ovog postupka se kaže da je Musić 15. jula 2011. u popodnevnim časovima, u Ulici Dušana Danilovića u Novom Sadu, prvo pretio Vladislavi, a kasnije je i pretukao, o čemu svedoči i lekarski izveštaj Kliničkog centra Vojvodine.

Po navodima iz spisa, tom prilikom Musić joj se na ulici obratio rečima: “Šta si juče radila, napravila si kretena od mene, biraj šta hoćeš da ti slomim – nos ili prst. Nos sam ti već lomio pa znaš kako je – biće malo krvi, a možda bolje da ti slomim mali prst na levoj ruci jer ga ne koristiš pa će biti malo otečen i posle će možda biti kriv”.

Nakon takvog uvoda, Musić je Vladislavu, koja ga je molila da je ne lomi i tuče, primorao da sedne s njim na motor i odvezao je na Bulevar Vojvode Stepe iza hale firme “Uradi sam”, gde joj je zadao više udaraca u glavu, čupao joj kosu i zavrtao ruku.

Vladislavi su nakon toga u Kliničkom centru konstatovane lakše telesne povrede u vidu nagnječenja glave, levog lakta i ramena, a slučaj je tada prijavljen policiji.

Na jučerašnjem ročištu taj događaj je detaljno opisala i sestra ubijene Vladislave, maloletna J. Đ., koja je pred sudom ispričala i da je nakon toga s Vladislavom išla na to mesto gde ju je Musić mučio da bi pronašla minđušu koju joj strgao tokom batinanja.

Tužilac je tokom iznošenja završnih reči pojasnio zašto je taj postupak pokrenut tek u julu 2013. godine, u trenutku kada je Darijan Musić bio nepravosnažno osuđen na 35 godina zatvora zbog ubistva Vladislave Červenko.

“Tužilaštvo je krenulo u postupak po krivičnoj prijavi još u septembru 2011. godine, ali niko se nije odazivao na pozive suda. Po evidenciji, Darijan Musić u tom periodu nije bio dostupan sudu, ali se pozivima nije odazivala ni Vladislava, koja je podnela krivičnu prijavu, te se prema osumnjičenom nije mogao odrediti pritvor ili raspisati poternica”, pojasnila je tužiteljica.

Izvor: Dnevnik
Foto: facebook