Objava Jelene Karleuše svet portal svet
Svet

December 5, 2023 16:00

By

Karleuša se ponovo obrušila na kolege: Breni se lično obratila s pitanjem koje je sve iznenadilo (foto)

Objava Jelene Karleuše upućena kolegama tera na razmišljanje

Jelena Karleuša je veoma aktivna na društvenoj mreži Instagram, te se na njoj obraća svima, s pohvalama, kritikama, komentariše društvene prilike, a neretko potkači i kolege. Današnja objava Jelene Karleuše upućena je upravo kolegama, onima koji važe za velike zvezde, a u kojima se prozivaju neki drugi, oni koje njihove pesme pevaju na svojim koncertima.

Objava Jelene Karleuše svet portal svet

Instagram

– Drage moje kolege, velike zvezde: Dragana Mirković, Lepa Brena, Aca Lukas, Dino Merlin, Vesna Zmijanac, Zdravko Čolić…  – počela je Jelena s nabrajanjem, pa nastavila:

– I svi vi sa velikim karijerama (mnogi nisu tagovani a mnogi ni živi da ovo pročitaju poput Šabana, Tome, Džeja, Sinana, Olivera,Tošeta) u koje ste uložili krv, suze, znoj,godine, novac, trud,rad, talenat, interesuje me vaše mišljenje – obratila se JK kolegama.

Pročitajte Objava Jelene Karleuše u kojoj se obraća Dušku sve šokirala

– Da li smatrate da pevači tezgaroši treba da pevaju vaše (naše) pesme i te nastupe nazivaju svojim koncertima i svojim uspehom? Da li smatrate da neko ko čitav koncert peva tuđe pesme (jer svoje nema ili ima premalo za koncert) treba da se naziva muzičkom zvezdom ili ne? Znači, precizno pitam za koncerte, ne tezge. Da li na svojim velikim koncertima uglavnom pevate svoje ili tuđe pesme? Da li smatrate nepravdom što neko koristi vaš rad i na vašim pesmama profitira ili ste ok sa tim? Da li ste za uvođenje nekakvog zakona ili ne? Interesuje me vaše mišljenje – napisala je Jelena.

Objava Jelene Karleuše svet portal svet

Instagram

– Evo izneću svoj stav. Takva pojava u muzičkom biznisu na planeti ne postoji jer bi onda Lejdi Gaga presnimila i pevala na koncertima sve Madonine hitove. Zašto bi se cimala?Takav paradoks postoji samo na Balkanu. Ispada da hitovi,trajanje, ulaganje, borba i rad danas nisu potrebni ni bitni za uspeh i status.Svako može da skrnavi tuđi rad i koristi se. Zamislite kad bi se to radilo u bilo kojoj drugoj grani umetnosti? Pojam brenda, imena i originalnosti ne bi postojao. Pitala sam nedavno za nekog pevača koji pravi niz krcatih koncerata – koju pesma peva jer nisam znala. Rekli su mi da on nema svoje pesme. Narod dolazi kao u kafanu na mega miks. Na to više ništa nisam rekla. Zanemela sam – napisala je Jelena u svojoj objavi.

 

 

AUTOR: SVET

FOTO: ATA IMAGES, INSTAGRAM