svetlana ceca raznatovic
Svet

17 Septembra, 2021 14:15

OGLASIO Milijev advokat! Ceca duguje Miliju novac!

Posle vesti da su Svetlana Ceca Ražnatović i Aleksandar Milić Mili na sudu, oglasio se Milijeva advokat i pojasnio celu situaciju. U saopštenju koje je dostavio medijima advokat objašnjava da zapravo Ceca duguje Miliju novac.

Ceca duguje Miliju novac!

Mili nije hteo da komentariše poces, i kratko je naveo da „Zvezde Granda” nisu mesto na kome bi trebalo da se priča o ovoj temi, te je saopštenje dao njegov advokat Milan Jakšić koji ga zastupa u ovom sporu.

Povodom neistinitih i neosnovanih novinskih natpisa koji su se pojavili u vezi sudskog spora izmedu, mojih klijenata, društva Miligram music i Aleksandra Milica sa jedne strane i društva Ceca Music sa druge strane, želim da upoznam javnost sa realnim cinjenicnim stanjem tog spora. – nadeno je u početku saopštenja, piše Kurir.rs.

Naime, u periodu od 2004. do 2013. godine moj klijent je uložio u projekte vezane za interpretarora Svetlanu Ražnatovic blizu 2.000.000 evra, a koji obuhvataju proizvodnju i izdavanje fonograma (za sedam izdanja) i koncerte na Ušcu, što je sve moj klijent organizovao i finansirao. Za sve placeno od strane mog klijenta postoji uredna dokumentacija koja je jednim delom dostavljena sudu a po potrebi može biti dostavljena i javnosti kako se ovakvi i slicni neistini navodi ne bi pojavljivali u medijima i urušavali ugled mog klijenta – navodi pomenuti advokat i dodaje:

S obzirom da je moj kiljent na svih sedam izdanja finansirao i organizivao proizvodnju fonograma, a što su zakonski uslovi za sticanje svojstva proizvodaca fonograma, on se po zakonu smatra vlasnikom tih fonograma i kao takav se registrovao kod nadležne organizacije koja registruje proizvođače fonograma. U skladu sa ugovorom potpisanim izmedu mog klijenta i Ceca Music, moj klijent imao je obavezu da proizvede fonograme i plati sve troškove proizvodnje i izdavanja fonograma dok je svaki od ugovaraca ostvarivao pravo na 50% ostvarenog prihoda od izdavaštva. Tokom saradnje moj klijent je po tom osnovu isplatio oko 800.000 evra privrednom društvu Ceca Music, za šta takođe postoji uredna dokumentacija koja je na raspolaganju. – navodi Jakšić.

Milijev pravni zastupnik ističe da su sa Cecom problem pokušali da reše dogvorom, mimo suda, ali da do razrešenja nije došlo.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by C E C A (@cecaraznatovic)

Problem se pojavio kada je društvo Ceca music, bez saglasnosti mog klijenta (kao proizvodaca fonograma na 7 izdanja i kao autora na preko 1300 video zapisa koji se nalaze na youtube kanalu Svetlana Ceca Raznatovic i na digitalnim platformama) pocelo da eksploatiše fonograme i autorska dela mog klijenta na youtube kanalu Svetlana Ceca Raznatovic i na digitalnim platformama. Po izveštaju koji je dao sam provajder društva Ceca Music to društvo je na ovaj nacin prihodovalo nekoliko stotina hiljada evra. I pored cinjenice što je moj klijent privrednom društvu Ceca music uredno islatio 50% ostvarenog prihoda, društvo Ceca music uporno odbija da isplati nadoknadu mom klijentu koja mu pripada od eksploatacije koju godinama vrši na youtube kanalu Svetlana Ceca Raznatovic i digitalnim platformama, pri cemu za istu eksploataciju ne postoji pravni osnov niti saglasnost mog klijenta. – navodi on i dodaje:

Dakle, moj klijent je ispoštovao svoj deo dogovora, dok je društvo Ceca music oštetilo mog klijenta za ozbiljan novčani iznos, a zatim bez ikakvog osnova podnelo tužbu protiv njega.

Ipak, Milijev zastupnik se nada de će sve rešiti sporzumno i dogovorom.

U više navrata pokušali smo da na miran i civilizovan nacin rešimo postojeci problem ali i pored svih napora u tome nismo uspeli. Nadam se da će razum ipak prevladati i da će dugogodišnji uspešni saradnici doći do dogovora, koji je jedino pravo rešenje – zaključio je Milijev advokat Milan Jakšić, prenosi Kurir.rs.

FOTO: RAJKO RISTIĆ/IVAN VUČIĆEVIĆ