

Olja Kojić u Mostaru imala pekaru, tamo je naučila savršen recept za zeljanicu
Olja Kojić, supruga Dragana Kojića Kebe, već godinama živi u Beogradu, ali to ne znači da je zaboravila Mostar u kome je odrasla i gde sada živi njena rođena sestra Vera. Ona je podelila fotografiju iz detinjstva na kojoj je sa svojom sestrom.
Olja Kojić se prisetila detinjstva
Kojićeva je podelivši ovu fotografiju otkrila da su njeni roditelji držali radnju u Mostaru, a za ovaj period je vežu najlepše uspomene.

Getty Images
“Moja sestra Vera i ja, ispred naše radnje u Mostaru,” napisala je uz crno-belu fotografiju na kojoj dve devojčice poziraju držeći se za ruke, dok se na kući iza njih vidi natpis “Uvek svež burek”.
Sjajne recepte iz svoje radnje prenela je u svom dom gde živi sa Kebom, gde redovno pravi hranu koje su joj urezanje iz sećanja kada je živela sa sestrom i roditeljima. U njenom domu uvek zamirišu savršeno spremljene zeljanice, a sada vam mi donosimo recept za ovaj specijaliet.
*SASTOJCI
- 500 grama kora za pitu
- 500 grama punomasnog sira
- 500 grama zelja, spanaća ili blitve
- 4 jajeta i ulje

Getty Images
*PRIPREMA HRANE
Zelje oprati i sitno iseckati. Sir usitniti, pa dodati zelje i jaja, posoliti. Po tri kore poprskati uljem, filovati i savijati u savijače. Ređati u pleh, premazati uljem, pa peći na 200 stepeni oko pola sata, dok ne porumeni. Pečenu pitu pokriti mokrom kuhinjskom krpom, da omekša.