

Ni kavijar, ni tartufi, ovo starinsko jelo je Dragani Mirković omiljeno: U detinjstvu je naučila kako se priprema (recept)
Omiljeno jelo Dragane Mirković vole mnogi
Folk diva Dragana Mirković ostala je prizemna iako je već odavno dostigla slavu koju osete samo retki. Zbog toga je ostala jedno od jedna od najvoljenijih pevačica na našim prostorima, a vole je i oni koji su ikada na bilo koji način sarađivali s njom. Jedna od njih je i žena koja je jedno vreme kuvala i čistila u kući folk dive. Ona je jednom prilikom govorila za Svet, a tada je otkrila i koje je to omiljeno jelo Dragane Mirković a šta je ono što pevačica ne voli.

Ivan Vučićević
– Ne znam da li znate ali Gagino omiljeno jelo je pasulj, uvek ga je sa oduševljenjem jela. Inače nije neki ljubitelj stranih kuhinja, najviše uživa u srpskoj hrani – rekla je ona, pa dodala.
– Nikad nije posebno volela modernu hranu, znam da smo se svi smejalli kad kaže: „Od raznih mućkalica i morskih plodova ne mogu da se najedem kao čovek!“ Bila je dobra gazdarica, ali i još bolji domaćin. Sećam se da sam jednom spremala devet različitih vrsta jela, jer je želela da ugodi svim prijateljima – otlrila je žena koja je radila za Gagu.
Omiljeno jelo Dragane Mirković sprema se veoma jednostavno
Sastojci:
– pola kilograma pasulja
– pola kilograma dimljenih rebara
– 2 glavice crvenog luka
– 3 češnja belog luka
– 1 crvena roga paprika
– začini

Min An Pexels
Priprema:
Pasulj oprati i ostaviti da u vodi odstoji preko noći. Rebra oprati, a potom ih zajedno sa pasuljem staviti u vodu da ključa pet minuta. Vodu procediti pa isti postupak ponoviti još jednom. Potom u pasulj i kosti dodati iseckan crveni luk i ostaviti da se kuva sat i po vremena.
Zatim u to dodati iseckan beli luk, papriku i šargarepu. Posle pola sata začiniti solju, mešavinom začina i biberom. Dodati zapršku koja se pravi tako što se kašika brašna i kašičica crvene paprike kratko proprže na ulju i u njih se doda šoljica hladne vode. Kada zaprška proključa dodaje se u pasulj koji se kuva još pet minuta.