Otac Novaka Đokovića
Svet

October 17, 2023 21:00

By

Videli smo ga milion puta na televiziji, a nismo znali da je on četvrti sin Srđana Đokovića: Novakov otac otkrio sve

Otac Novaka Đokovića otkrio ko je njegov četvrti sin

Taman kada pomislimo da sve znamo o porodici Đoković, Srđan Đoković, otac najboljeg tenisera svih vremena, nas iznenadi nečim novim. Tako nas je iznenadio izjavom da ima još jednog sina. Poznato je koliko Đokovići vole Srbiju, ali je isto tako poznato da njihovo poreklo vodi iz Crne Gore, te su podjednako vezani i za ovu državu.

Otac Novaka Đokovića

Ata images

Otac Novaka Đokovića često sa porodicom boravi u Crnoj Gori u kojoj ima brojne rođake i prijatelje među kojima je i crnogorski premijer Dritan Abazović, koji zauzima posebno mesto u Srđanovom životu.

– Ovom čoveku dugujem neizmjernu zahvalnost. Ja sam rekao da je on moj sin i brat. On je ustvari moj četvrti sin. To što je vratio imovinu SPC-u, to je za ponos i diku njegovoj porodici. On je i deo moje porodice – rekao je Srđan pošto mu je u Crnogorskoj kući u Beogradu Abazović uručio zahvalnicu za promociju Crne Gore i jačanje veza sa Srbijom.

Pročitajte Rođaci Novaka Đokovića teniseru napravili problem – Zbog njih ne može da kupi dedovinu 

Pored onoga što je rekao o crnogorskom premijeru, Đoković je dodao i kako se oseća zbog toga što ga Crnogorci smatraju svojim.

– Ja ne mogu da iskažem svoje zadovoljstvo i sreću što se nalazim u ovoj kući ovde. Za mene je ista kuća gde sam rođen u Mitrovici, Zvečanu, mom Beogradu, tako isto osećam i za Crnu Goru – kazao je Srđan Đoković.

Otac Novaka Đokovića

Ata images

Novakov otac je ispričao i jednu anegdotu koja ima veze s ljubavlju koju njegova deca osećaju prema Crnoj Gori.

– Kada me Novak pre desetak godina pozvao i rekao da se ženi, te da će svadba biti na Svetom Stefanu, pitao sam ga zašto na Svetom Stefanu, tvoja zemlja je Srbija, tvoj grad je Beograd. On mi je na to rekao: “Molim?! Šta sam ceo život učio, to je jedna zemlja i jedan narod!” Spustio sam slušalicu i plakao pola sata. Toliko o vaspitanju – rekao je Đoković.

Pročitajte Otac Novaka Đokovića počinio neoprostiv greh – Zbog onoga što je uradio godinama plakao iza zatvorenih vrata 

Među dobitnicima zhvalnica koje je crnogorski premijer uručio su se našli proslavljeni glumac Petar Božović, spisateljica Vesna Dedić, pevač Sergej Ćetković, teniser Novak Đoković, i posthumno reditelj Jagoš Marković.

 

AUTOR: SVET

IZVOR: KURIR

FOTO: ATA IMAGES