Otac Zlatana Ibrahimovića svet novine svet portal
Svet

April 7, 2024 13:00

By

Zlatan mu je sve oprostio: Na treninge sam išao gladan jer je otac u frižideru držao samo pivo…

Otac Zlatana Ibrahimovića nije oduvek bio uz sina

Zlatan Ibrahimović važi za čoveka koji samouvereno korača kroz život. Iako se smatra jednim od najboljih napadača svoje generacije i jednim od najplaćenijih fudbalera, Zlatan nikada nije krio da su ga mnogi na početku karijere osporavali i nisu verovali u njega i njegov uspeh. Među ljudima koji su sumnjali u njega bio je i njegov otac, a odnos sa njim, poznati fudbaler je opisao u svojoj autobiografskoj knjizi.

Otac Zlatana Ibrahimovića svet novine svet portal

Getty Images / Stringer

Otac Zlatana Ibrahimovića – Od nebrige do najveće podrške

Šefik Ibrahimović, Zlatanov otac, poreklom je iz Bosne i Hercegovine, a kao imigrant u Švedskoj dugo je radio kao domar, a kasnije je počeo graditi karijeru pevača narodne muzike. Poznat i po nadimku Kinko, svom sinu je posvetio dve pesme.

Otac Zlatana Ibrahimovića oduvek je voleo kafanu i zbog toga je i došlo do raspada braka sa Zlatanovom majkom Jurkom.

Pročitajte Rastanak je bio neizbežan – Kaća i Gobelja više ne žive zajedno, evo šta se desilo

Zlatan je karijeru počeo u timu MBI zajedno sa svojim švedskim vršnjacima, da bi se posle nekoliko godina preselio u tim FBK Balkan. Razlika između dva kluba je bila drastična i stvarali su je očevi na tribinama. Dok su očevi igrača u MBI davali podršku uzvicima “Ajmo, momci. Dobro je!”, dotle su u novom klubu očevi psovkama čašćavali svoju decu.

Otac Zlatana Ibrahimovića svet novine svet portal

Linnea Rheborg / Getty images

“Mislio sam, odlično, baš kao kod kuće. Ovde mi je dobro. On nije gledao moje utakmice, niti me ohrabrivao sa školom. On je imao svoje pijančenje, svoj rat i svoju jugoslovensku muziku“, napisao je Zlatan u autobiografiji.

Zlatan Ibrahimović je svoj težak život sa ocem opisao u autobiografskom delu priznavši da je često gladan odlazio na treninge.

“Gladan sam odlazio na treninge, jer je otac u frižideru držao samo pivo”, napisao je fudbaler.

Pročitajte Naše zvezde mogu samo da sanjaju ovakav luksuz – Zlatan Ibrahimović pokazao porodični dom (foto)

Iako je imao nesrećno detinjstvo s ocem, Zlatan je kasnije postao prisniji s njim. I sam Šefik je shvatio koliko mu je sin uspešan, pa je prestao da pije, a u pojedinim dokumentarcima postoje i scene kako se njih dvoje čuju posle utakmice.

“Dao sam gol”, poručio je Zlatan posle nekog meča ocu.

“Opet?! Pa ti ne prestaješ”, odgovorio mu je.

AUTOR: Svet

IZVOR: stil.kurir.rs

FOTO: GETTY images