svet

June 27, 2014 12:41

By

Otkrivena maketa: Pogledajte “Beograd na vodi”

487176_geozavod-beograd-na-vodi16270614ras-foto-dejan-zivancevic_f

Maketa projekta “Beograd na vodi” svečano je otkrivena danas nekoliko minuta posle podne na otvaranju renovirane zgrade “Geozavoda” u Karađorđevoj 48.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić stigao je u zgradu “Geozavoda” nekoliko minuta pre podneva.

On je s osmehom na licu posmatrao renoviranu zgradu, a zatim sa Sinišom Malim i Muhamedom el Abarom kročio u prostoriju u kojoj se nalazi maketa.

Od 11 sati se gosti okupljaju u zgradi “Geozavoda”, a velika je gužva i ispred.

Na samom ulazu goste dočekuju devojke elegantno obučene s poslužavnicima u rukama na kojima su urme s bademima, ali i peškirići natopljeni vodom kako bi se gosti osvežili pre ulaska.

Velelepnu, renoviranu zgradu “Geozavoda” krase crveni tepih i panoi na kojima su fotografije zadovoljnih ljudi.

Svečanosti će prisustvovati i premijer Srbije Aleksandar Vučić, investitor iz Ujedinjenih Arapskih Emirata Muhamed el Abar, gradonačelnik Beograda Siniša Mali, i brojni državni i gradski funkcioneri. Rekonstrukciju “Beogradske zadruge” koja je sagrađena 1907. godine, finansirao je arapski investitor, koji je uložio oko dva miliona evra, a u njoj će biti prodajni i promotivni centar projekta.

Nosilac posla na projektu uređenja savskog priobalja, od Brankovog mosta do kompleksa Beogradskog sajma, u ime Vlade Srbije, biće Društvo sa ograničenom odgovornošću “Beograd na vodi”, koje je juče osnovano.

Danas od 11 do 14 časova i od 17 do 20 časova važiće izmenjen režim saobraćaja u Karađorđevoj ulici. Saobraćaj će biti obustavljen u Braće Krsmanović, Travničkoj, Mostarskoj i Hercegovačkoj ulici, ali u ovom periodu neće doći do izmena u režimu rada linija javnog gradskog prevoza.

Izvor: Blic
Foto: Dejan Živanović