

Ovako pripremljen hleb može se jesti kao samostalan obrok: Dragana Mićalović ga pravi bolje od svih (recept)
Recept Dragane Mićalović za hleb od belog luka
Glumica Dragana Mićalović kaže da je njena majka kuvarica bolja od svih, ali da i ona voli da kuva i trudi se da dostigne bar delić maminih kulinarskih veština. Ona je gostujući u emsiji „Praktična žena“ pripremala lisnati hleb od belog luka, a recept Dragane Mićalović vam prenosimo u celosti.
– Obožavam beli luk, naročito uz kupus. Podvarak je inače moje omiljeno jelo – priznala je lepa glumica dodajući da umesto da od prijatelja traži da joj sa putovanj donesu nešto od kozmetike, Dragana uvek traži maslinovo ulje ili nešto vezano za hranu.
Recept Dragane Mićalović za nešto drugačiji hleb
Sastojci:
375 gr brašna
1 suvi kvasac
1 kašičica šećera
30 gr putera
1 jaje
1 kašičica soli
120 ml mleka
60 ml vod
Za premaz:
3 glavice belog luka
malo maslonovog ulja
150 gr putera
so
biber
Priprema:
Iseći vrhove i peteljke glavica belog luka, a potom ih oprati i staviti u foliju. Preliti maslinovim uljem, a potom umotati u foliju i staviti u rernu na 180 stepeni.
Pomešati prvo suve, a potom dodati tečne sastojke, jaje i puter otopljen na sobnoj temperaturi. Umesiti testo dodajući brašno po potrebi. Kad testo naraste razvući ga tanko, u krug. Od pečenog belog luka, putera, soli i bibera napraviti pire, pa time premazati testo. U pire se mže staviti i bosiljak, peršun ili neki drugi začin. Urolati testo, iseći ga na nekoliko parčića, premazati žumancem, posuti susamom ili kimom i peći na 200 stepeni.