
Pad Thai
Potrebno je:
200 g pirinčanih rezanaca, 50 g piletine tanko isečene, 2 jajeta, 1 kašika suvih škampa, 1 kašičica mlevenog kikirikija, 5 čenova belog luka sitno sečenog, 4 kašike tamarind soka, klice, 1 stabljika mladog luka, 30 g tofua, 3 kašike ulja od soje, 2 kašike sosa od ostriga, 0,5 dl vode, 1 kašičica šećera, 1 kašičica soja sosa (po potrebi).
Priprema:
1. Najpre potopite rezance u hladnu vodi i nakon 40 minuta ih izvadite i ocedite.
2. Za to vreme, u voku na puteru propržite piletinu, pa je ostavite sa strane.
3. Potom u prethodno zagrejano ulje polako ubacujte ostale sastojke i mešajte nekoliko minuta. Začine prilagodite ukusu.
4. Potom dodajte i piletinu i još malo promešajte.
5. Kada su svi sastojci lepo uprženi, gurnite ih u stranu tiganja i razbijte jedno ili dva jajeta.
6. Kada budu skoro pržena, kratko ih promešajte s ostalim sastojcima.
7. Servirajte jelo uz rezance.
Ostale egzotične recepte i savete iz kuhinje pogledajte na portalu Lepota i zdravlje.