

Paprike punjene povrćem: Ukus ovog posnog jela će vas oduševiti
Paprike punjene povrćem – Odlično jelo za dane posta
Posetite poznati domaći kulinarski sajt www.bakinakujna.rs te u bogatoj ponudi proverenih domaćih recepata pronađite svog favorita i pripremite ukusno slano ili slatko jelo za svoju porodicu.
za 4 osobe
posno jelo
priprema: 40 min.
pečenje: 90 min.
Sastojci:
* 7 paprika babura
* 1 veća glavica crnog luka
* 2 srednje šargarepe
* 50 g kukuruza šećerca
* 60 g ljuspica soje
* 4 manja krompira
* 100 g paste od paradajza
* 1 paradajz
* 200 ml soka od paradajza
* majčina dušica
* mleveni biber
* ulje
* so
Pročitajte Ćufte u slanini – fantastične ćuftice od ćurećeg mesa u zagrljaju od slanine

Ženja Aćimović
Priprema:
1. Paprike babure izdubiti i očistiti od peteljki i semena.
2. Crni luk očistiti i iseći na kockice, šargarepu i krompir oguliti i izrendati nakrupno.
3. U šerpi na malo ulja propržiti crni luk, dodati šargarepu te i nju kratko propržiti.
4. Ubaciti kukuruz šećerac i ljuspice soje, pa nadalje dinstati na umerenoj temperaturi dolivajući pomalo tečnosti dok ljuspice soje ne nabubre.
5. Dodati rendani krompir, začiniti majčinom dušicom, posoliti i pobiberiti po ukusu. Umešati pire od paradajza, sipati malo vode i sve zajedno kratko prodinstati.
6. Fil ostaviti da se prohladi, pa njime napuniti izdubljene paprike. Paprike poslagati u odgovarajuću zemljanu posudu, a otvore prekriti kolutovima paradajza. Između paprika sipati sok od paradajza da prekrije dno.
7. Paprike prekriti folijom i peći u zagrejanoj rerni na 200°C dok ne omekšaju. Pred kraj pečenja foliju ukloniti da paprike porumene.
Ove i mnoge druge proverene recepte naći ćete na sajtu
www.bakinakujna.rs
A na kioscima možete pronaći najnoviji broj Bakine kujne! Kupite, čuvajte, kuvajte, jer tu smo zbog vas!