

Neobična, ali vrlo ukusna pica-pita sa starim hlebom
Pica-pita – Ne morate mesiti testo da biste dobili fantastičnu domaću pitu, za podlogu uzmite bajati hleb
Posetite poznati domaći kulinarski sajt www.bakinakujna.rs te u bogatoj ponudi proverenih domaćih recepata pronađite svog favorita i pripremite ukusno slano ili slatko jelo za svoju porodicu.
Priprema: 30 min.
Pečenje: 40 min.
Mrsno jelo
Sastojci:
* 11 parčadi bajatog integralnog hleba
* 4 jajeta
* 200 g pavlake
* 100 ml mleka
* 30 ml ulja
* 300 g šunkarice
* 3 srednja paradajza
* 250 g kačkavalja
* malo origana
* so

Ženja Aćimović
Priprema:
1. U dubljoj činiji sjediniti jaja, pavlaku, mleko, ulje i malo soli, pa sastojke umutiti žicom.
2. Pleh od rerne obložiti papirom za pečenje. Parčad hleba natopiti smesom od jaja i složiti ih u tepsiju tako da prekriju dno. Najpre poslagati u tri reda po tri natopljena parčeta, a zatim preostala dva iseći na manje komade i njima popuniti prostor između kriški.
3. Preko podloge od hleba rasporediti kolutove šunkarice, zatim, naneti kriške paradajza, posuti ih rendanim kačkavaljem i origanom.
4. Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 40 minuta.
Ove i mnoge druge proverene recepte naći ćete na sajtu
www.bakinakujna.rs
A na kioscima možete pronaći najnoviji broj Bakine kujne! Kupite, čuvajte, kuvajte, jer tu receptsmo zbog vas!