

Nećete ih više poručiti u restoranu kada otkrijete kako sami možete da pripremite pileće ražnjiće (recept)
Pileći ražnjići – Punjene rolnice od belog mesa u ogrtaču od slanine
Posetite poznati domaći kulinarski sajt www.bakinakujna.rs te u bogatoj ponudi proverenih domaćih recepata pronađite svog favorita i pripremite ukusno slano ili slatko jelo za svoju porodicu.
za 4 osobe
mrsno jelo
priprema: 30 min.
pečenje: 20 min.
Sastojci:
* 700 g pilećeg belog mesa
* 2 crvene paprike šilje
* 120 g kačkavalja
* 300 g slanine u listovima
* tri mlade tikvice
* mleveni biber
* ulje
* so
Pročitajte: Ukus mediterana na vašoj nedeljnoj trpezi – Grčka salata sa avokadom, osvežava i oduševljava (recept)

Ženja Aćimović
Priprema:
1. Pileće belo meso iseći na šnicle, istanjiti ih tučkom preko najlon kese,
posoliti i pobiberiti. Šnicle iseći na trake širine 5 cm.
2. Papriku rogu očistiti i iseći na kraće štapiće, kačkavalj takođe iseći na
štapiće iste dužine kao i paprika.
3. Na početak svake pileće trake naneti nekoliko štapića paprike i jedan
štapić sira, te sve zajedno urolati. Rolat obmotati listom slanine. Na isti
način od preostalog materijala oblikovati još rolatića.
4. Rolatiće nanizati na štapiće za ražnjiće i peći ih na grilu dok ne
porumene s obe strane.
5. Tikvice zajedno s korom iseći na kolutove debljine 5 mm, nauljiti ih i
ispržiti na grilu da porumene. Posoliti po ukusu.