Pileći ražnjići
bakina kujna

July 15, 2023 13:45

By

Nećete ih više poručiti u restoranu kada otkrijete kako sami možete da pripremite pileće ražnjiće (recept)

Pileći ražnjići – Punjene rolnice od belog mesa u ogrtaču od slanine

Posetite poznati domaći kulinarski sajt www.bakinakujna.rs te u bogatoj ponudi proverenih domaćih recepata pronađite svog favorita i pripremite ukusno slano ili slatko jelo za svoju porodicu.

za 4 osobe
mrsno jelo
priprema: 30 min.
pečenje: 20 min.

Sastojci:
* 700 g pilećeg belog mesa
* 2 crvene paprike šilje
* 120 g kačkavalja
* 300 g slanine u listovima
* tri mlade tikvice
* mleveni biber
* ulje
* so

Pročitajte: Ukus mediterana na vašoj nedeljnoj trpezi – Grčka salata sa avokadom, osvežava i oduševljava (recept)

Pileći ražnjići

Ženja Aćimović

Priprema:

1. Pileće belo meso iseći na šnicle, istanjiti ih tučkom preko najlon kese,
posoliti i pobiberiti. Šnicle iseći na trake širine 5 cm.

2. Papriku rogu očistiti i iseći na kraće štapiće, kačkavalj takođe iseći na
štapiće iste dužine kao i paprika.
3. Na početak svake pileće trake naneti nekoliko štapića paprike i jedan
štapić sira, te sve zajedno urolati. Rolat obmotati listom slanine. Na isti
način od preostalog materijala oblikovati još rolatića.
4. Rolatiće nanizati na štapiće za ražnjiće i peći ih na grilu dok ne
porumene s obe strane.
5. Tikvice zajedno s korom iseći na kolutove debljine 5 mm, nauljiti ih i
ispržiti na grilu da porumene. Posoliti po ukusu.

Ove i mnoge druge proverene recepte naći ćete na sajtu
www.bakinakujna.rs

A na kioscima možete pronaći najnoviji broj Bakine kujne! Kupite,  čuvajte, kuvajte, jer tu smo zbog vas!

Bakina kujna

AUTOR: SVET

IZVOR: Bakina kujna

FOTO: Ženja Aćimović