svet

November 12, 2013 21:22

By

Počinje suđenje stoleća: Mišković dovodi strane posmatrače!

miško tanjug

Na suđenju vlasniku Delta holdinga Miroslavu Miškoviću koje počinje sutra očekuje se prisustvo posmatrača, kako su to ranije najavili branioci vlasnika Delta holdinga. Suđenje počinje u popodnevnom terminu u Specijalnom sudu, a prema nezvaničnim saznanjima Danasa, odbrana je ostala pri ranijoj najavi advokata Zdenka Tomanovića da će biti obezbeđeno prisustvo međunarodnih i predstavnika domaćih strukovnih udruženja.

Na glavnom pretresu koji je otvoren za javnost, zamenik tužioca za organizovani kriminal pročitaće optužnicu koja je napisana na više od 122 stane. Nakon toga će Mišković, njegov sin Marko, vlasnik Mera Investa, Milo Đurašković, vlasnik Nibens grupe, i ostalih osmoro optuženih, dobiti priliku da prvi put javno izlože svoju odbranu.

Optužnica ih tereti da su preprodajom putarskih preduzeća nezakonito izvlačili novac iz povezanih putarskih firmi, čime su zloupotrebili položaj odgovornih lica i utajili porez. Ukupno, po tužbi su putarska preduzeća oštećena za oko 17 milijardi, a budžet Srbije za 472 milijarde dinara.

 

Izvor: Danas

Foto: Tanjug