svet

January 5, 2015 09:38

By

Poreska uprava “češlja” astronomske zarade estrade u novogodišnjoj noći

nova-godina


Marko Marinković
, direktor Poreske uprave kaže da su već počele provere da li su pevači koji su nastupali za novogodišnju noć po Srbiji platili porez na honorare, koji su iznosili čak do 50.000 evra.

“Poreska uprava već je počela sve da proverava i češlja ko je kolike prihode prijavio za nastupe”, kaže Marinković za Kurir, ali ne otkriva kad bi rezultati srpskih poreznika mogli da budu objavljeni.

Inače, prvi poreznik Srbije je i pre nekoliko meseci, kad je došao na čelo Poreske uprave, najavio da kreće u češljanje imovine i prihoda, a naročito estrade koja godinama izbegava plaćanje poreza.

Pripadnici srpske estrade koji vole da se hvale velelepnim vilama, skupocenim automobilima i markiranom garderobom, nikada ne otkrivaju zvanično koliko naplaćuju nastupe, posebno za novogodišnju noć.

Aco Pejović je za doček nastupao u Beogradu, u restoranu “Inter Holivud”, a inkasirao je, navodno, 30.000 evra. Ana Nikolić je za Novu godinu pevala u hotelu “Metropol” i zaradila 20.000 evra, dok je Nataša Bekvalac u 2015. ušla u hotelu “Kraun plaza”, a nastup je naplatila 16.000 evra.

Vesna Zmijanac zabavljala je goste “Fensi kafane” i uzela 10.000 evra. Seka Aleksić je za Novu godinu pevala u “Vili Jelena”, a demantovala je navode medija da je za tu tezgu dobila 40.000 evra.

Izvor: Kurir
Foto: Life Content