Porok Tihomira Stanića svet portal
Svet

February 24, 2024 09:00

By

Kada porok preuzme život porodica se raspadne: Tihomir Stanić iskreno o najtežem životnom periodu

Porok Tihomira Stanića pretio da mu uništi život

Glumac Tihomir Stanić može se pohvaliti bogatom karijerom. On je ostvario mnoge zapažene uloge, kako na filmu tako i u serijama, ali i u pozorištu.

Porok Tihomira Stanića svet portal

Mateja Stanisavljevic/ATAImages

Porok Tihomira Stanića – Borba je trajala godinama

Glumac je nekoliko puta otvoreno govorio o svom, nekada najvećem, poroku – alkoholu, te je ispričao još neke detalje o tome kako je prestao da pije.

“Pio sam mnogo, voleo sam da pijem. Sam snagom svog karaktera i volje sam prestao. Shvatio sam da ličim na mamu. I dok sam pio, ja sam mislio da je to vrlina. Naše društvo slavi piće i alkohol. Inače, u mojoj porodici, meni niko nikad nije rekao nemoj da piješ. Rekli su mi nemoj toliko da piješ, kao da je piće nešto dobro. Nije dobro ni u malim količinama, to je otrov”, rekao je glumac, a zatim po prvi put otkrio da nije bio svestan koji je datum izabrao da uspešno stavi tačku na alkohol.

Pročitajte Olivera Kovačević progovorila o diskvalifikaciji Breskvice sa Pesme za Evroviziju – Sad je sve jasno

“To smatram jako važnom činjenicom u svom životu, ja nisam mogao da funkcionišem dok ne popijem, to je posatala moja fiziološka potreba i kada sam shvatio da mogu, snagom karaktera, onda sam shvatio da mnoge stvari još mogu da uradim. Prvi april je dan borbe protiv alkoholizma. Ja to nisam znao. Ja sam uspeo tačno da prestanem na taj dan, ali nisam o tome razmišljao. Ja sam to izabrao kao dan šale i kad dođem u bife i kad me pitaju da li želim piće, ja im kažem da sam prestao da pijem od prvog aprila. I naravno, oni svi počnu da se smeju i niko me više ne diraispričao “, je Stanić jednom prilikom.

Porok Tihomira Stanića svet portal

Antonio Ahel/ATAImages

Iako je porok Tihomira Stanića bio ozbiljan, glumac je istakao da je na vreme prestao da pije, a glavni razlog za to je i njegova ćerka.

“Ja sam pio mnogo i neumereno. Srećom, prestao sam u 42. godini, zato to nije uzelo toliko maha. Nije se toliko videlo, jer kada je čovek mlad on podnese i razne druge tekobe, a ne samo alkohol.”

“Prestao sam da pijem kada sam se uplašio da će me se ćerka stideti. Uporedo s tim, nisam više ni imao para za piće, a i shvatio sam da sam popio svoju količinu”, izjavio je glumac.

AUTOR: SVET

FOTO: ATA images