Poslastica Ljiljane Blagojević svet novine svet portal Miroslav Milic/ATAImages
Svet

April 16, 2025 15:45

By

Tajni sastojak za najnežnije praznične kolače: Recept Ljiljane Blagojević koji miriše na detinjstvo

Poslastica Ljiljane Blagojević omiljena je decenijama

Starinske poslastice imaju moć da nas vrate u detinjstvo – pravo za trpezu naših baka, gde su mirisi vanile i domaćih kolača ispunjavali svaki kutak kuće. Jedan od takvih recepata, koji se s kolena na koleno prenosi s ljubavlju, jeste i recept za vanilice – nežne, prhke i mirisne, baš kao što ih pamtimo. E, takva je baš poslastica Ljiljane Blagojević…Glumica Ljiljana Blagojević pre nekoliko godina podelila je svoj omiljeni recept za vanilice, a ovaj put nije bila sama u kuhinji – društvo joj je pravila njena unuka. Zajednički trenuci pretvorili su pripremu kolača u pravu porodičnu čaroliju.

Poslastica Ljiljane Blagojević spaja porodicu 

Poslastica Ljiljane Blagojević su meke kao duša, prave se od jednostavnih sastojaka i uvek uspevaju. Ali ono što ih izdvaja jeste pažnja s kojom se prave – i osmesi onih koji ih pripremaju zajedno. Ovaj recept nije samo za slatkiš, već za uspomene koje traju zauvek.

Poslastica Ljiljane Blagojević svet novine svet portal

ATA images

Proslavljena glumica Ljiljana, podelila je sastojke koje koristi kako bi napravila što ukusnije vanilice svojim ukućanima…

Sastojci: 

pola litre mleka
pola kvasca
malo šećera
jedno jaje
300 grama masti
pola kilograma brašna

Od navedenih sastojaka zamesite testo, malom čašom ili modlom za vanilice vadite kolutiće i ređajte na pleh koji je namazan mašću i brašnom, pa pecite u zagrejanoj rerni.

Kada je testo pečeno, filujte ih džemom po izboru, spajajte i uvaljajte u sitan šećer. Vanilice Ljiljane Blagojević i njene unuke ispale su savršeno i preko slike…

Još recepata poznatih POGLEDAJTE OVDE

Poslastica Ljiljane Blagojević nije samo recept – one su podsetnik da su najlepši kolači oni koje delimo sa voljenima. U vremenu kada sve ide brzo, ovakvi trenuci u kuhinji podsećaju nas da je sreća često u jednostavnosti – u mirisu vanile, toploj rerni i smehu koji odzvanja dok se kolačići slažu na tanjir.

Baš kao nekada.

AUTOR: Svet

FOTO: Miroslav Milic/ATAImages