

Ova kremasta poslastica omiljena je u domu Seke Aleksić za vreme posta RECEPT
Posne ruske kape Seki Aleksić su jedna od omiljenih poslastica
Pevačica Seka Aleksić poznata je po tome što je veliki gurman, ali i izuzetna kuvarica koja uživa u pripremi jela, kako za svoju porodicu, tako i za goste. S obzirom na to da je vernica, pevačica posti sva četiri pravoslavna posta, u tom periodu priprema brojne posne specijalitete, kako slane, tako i slatke.
Posne ruske kape – Ukusna poslastica po receptu Seke Aleksić
Jedna od omiljenih poslastica koju često pravi su posne ruske kape. Ovaj kolač, bogat i ukusan, savršen je izbor za sve koji poste, a ujedno i prava poslastica koja će obradovati i najzahtevnije sladokusce. Ako želite da obogatite svoj jelovnik tokom posta, ruske kape po receptu Seke Aleksić će biti savršen izbor.

C slatka tradicija/U kuhinji sa Sekom Aleksić/Youtube printscreen
Posne ruske kape ne spremaju se brzinski, ali uz praćenje uputstva mogu da ga priprema čak i početnici u kuvanju.
Sastojci:
Za kore:
– 200 ml kisele vode
– 200 g brašna
– 1 kesica praška za pecivo
– 50 ml ulja
– 100 g šećera u prahu
– 2 kašike kakao praha
Fil:
– 4 kašike bademovog brašna
– 500 ml vruće vode
– 100 g šećera u prahu
– 1 kesica vanilin šećera
– 3 kašike čvrstina
– 3 kašike brašna
– 250 g posnog margarina
– 3 kašike šećera u prahu
– 100 g kokosovog brašna

C slatka tradicija/U kuhinji sa Sekom Aleksić/Youtube printscreen
Priprema:
Izmešajte brašno i gustin sa malo vode. U vruću vodu dodajte prah šećer i ubacite četiri kašike badema u prahu pa stavite na šporet. Kada mešavina provri, dodajte brašno i čvrstin i dobro izjednačite žicom. Ostavite da se sasvim ohladi uz često mešanje.

C slatka tradicija/U kuhinji sa Sekom Aleksić/Youtube printscreen
U plastični sud ubaciti omekšan margarin i tri kašike prah šećera, pa umutite dok ne postane penasto. Kad se fil ohladi, postepeno dodajte margarin i sve dobro mutite da bude glatko. Na jedan krug nanesite malo fila pa poklopite drugim krugom, potom fil namažite oko kolača i uvaljajte u kokos. Rastopite čokoladu i na svaku rusku kapicu stavite po jednu kašičicu.

C slatka tradicija/U kuhinji sa Sekom Aleksić/Youtube printscreen