svet

5 Septembra, 2012 09:03

Potresna životna priča Stanije Dobrojević: Ubili su mi oca, ne znam ni gde mu je grob!

Bivša učesnica rijalitija „Survivor“ i srpska starleta Stanija Dobrojević otvorila je dušu i ispričala da je sa deset godina ostala bez oca i kuće! Naime, ona je navela da joj je otac ubijen u Hrvatskoj, gde su živeli, a da njegov grob ni dan-danas nije otkriven jer im je saopšteno da je sahranjen u nekoj od masovnih grobnica.
„Ostala sam bez oca kada sam imala deset godina. Tata Dragan bio je uspešan ekonomista i politički aktivan poslednje četiri godine života. Bio je kućni prijatelj Slobodana Miloševića, poznavao je i Željka Ražnatovića – Arkana. Kad je život u Hrvatskoj postao nemoguć, mama, brat i ja smo napustili kuću u Okučanima na koju su kasnije bacili bombe i sravnili je sa zemljom. Tata je ostao tamo… Naredne dve godine nismo znali ništa o tati, da li je živ ili mrtav. Kad su nam javili da je ubijen, srušio nam se ceo svet. Mama je imala tek tridesetak godina, brat šest, a ja deset. Rekli su nam da je sahranjen u jednoj masovnoj grobnici u Hrvatskoj… Ni dan-danas ne znamo gde je sahranjen niti detalje njegovog ubistva“, rekla je vidno potresena Stanija za Press, i nastavila: „Godine bez tate bile su mučne za nas, selili smo se često – živeli smo u Banjaluci, Iloku i Novom Sadu. Znate, osam razreda pohađala sam u čak devet osnovnih škola. Nigde nisam pripadala zbog čestih selidbi. Zato danas ne mogu da se pohvalim prijateljima iz detinjstva. Ali, tatine sestre su se trudile da ne osetimo nemaštinu, pa sam uprkos svemu imala lepo detinjstvo. Ipak, očinska figura mi je oduvek falila. Možda zato i danas od svog muškarca tražim zaštitu, mora da bude siguran u sebe da bih mu poklonila srce. Ne bi me čudilo da se upravo zbog toga jednog dana udam za starijeg muškarca.“
Stanija se prisetila jednog događaja kada je u osnovnoj školi morala da napiše sastav o tati.
„Jednom smo imali zadatak da pišemo sastav o tati. Učiteljici sam rekla da nemam tatu, na šta mi je ona odgovorila da napišem onda temu o ratu. Pred celim razredom sam čitala sastav i rasplakala se, a ostala deca su se smejala. Od tada nikada više nisam plakala pred drugima“, kaže Stanija.
Ona za Press kaže da uprkos svom bolu koji godinama oseća ne mrzi hrvatski narod jer je tako vaspitana.
„Ne mrzim Hrvate. Ne želim nikog da mrzim i okrivljujem zbog ubistva mog tate. Vaspitana sam tako da ne mrzim nikog. Evo, moje tri sestre su udate za Hrvate, često se posećujemo i ne želim da ova moja priča ode u neželjenom smeru“, zaključuje Stanija.

Izvor: Press