Poznate dame pretrpele porodičnu traumu
Svet

January 28, 2024 19:30

By

Preživele su porodičnu traumu i to ne kriju: Ove dame su slavne, lepe, i jače nego ikada

Poznate dame pretrpele porodičnu traumu, odlučile da javno govore o tome

Pevačica Mina Kostić prijavila je policiji 19 godina mlađeg Nikolu sa kojim je bila u vezi i, kako kaže, trpela nasilje. a onda i pozvala sve žene koje prolaze kroz torturu da urade isto.

“Stop nasilju! Žene budite pametne prijavite svaki vid nasilja. I muškarci, takođe”, poručila je pevačica koju sada bivši partner javno otpužuje da zapravo njemu treba zaštita od njene posesivnosti.

Poznate dame pretrpele porodičnu traumu svet portal svet

Antonio Ahel/ATAImages

Poznate dame pretrpele porodičnu traumu i javno o tome progovorile

Iako se uglavnom misli da nasilje trpe “obične” žene, koje zavise od partnera i možda nemaju zaštitu porodice, ni slavne dame, obožavane u javnosti, nisu pošteđene ove traume. Iako su pojedine poznate dame pretrpele porodičnu traumu, svaka od njih je imala snage da se zaštiti, iz toga izađe jača i da primer ostalim ženama kao da se zaštite.

Pročitajte DRAMA NA DEDINJU: Karleuša plače, a Duška privode (FOTO)

Kada je na Božić, 7. januara 2022. godine, policiji je stigla prijava da je Jelena Karleuša od supruga Duška Tošića dobila šamar, fudbaler je zbog toga morao da da iskaz u policiji svojstvu građanina za nasilje u porodici.

On je tada priznao da su se posvađali, ali je negirao da je bilo fizičkog nasilja. Ipak mu je izrečena je hitna mera zabrane prilaska i komuniciranja sa Jelenom Karleušom u trajanju od 48 časova, a ona je odbila da ga tereti za porodično nasilje.

Poznate dame pretrpele porodičnu traumu svet portal

Foto: M. M./ATAImages

Poznate dame pretrpele porodičnu traumu, skupile hrabrost da prijave partnere

Bivši suprug Nataše Bekvalac Luka Lazukić osuđen je za fizički napad na pevačicu uslovno osam meseci sa rokom provere od tri godine. Napad se desio samo mesec pošto se Nataša porodila. U tom trenutku pevačica je u stanu bila sa dadiljom i bebom Katjom. Tada su Nataši brojne koleginice pružile podršku, a neke od njih su nakon toga su odlučile da progovore javno o svojim traumama.

Kada je na popularnu glumicu Minu Lazarević nasrnuo suprug Goran Stanić, a potom izbacio iz stana, Mina ga nije prijavila policiji. Tek sutradan, kada je Stanić pucao iz automatske puške sa terase njihovog stana, policija je došla u njihov dom po prijavi preplašenih komšija i zatekla pretučenu glumicu. Stanić je sa Prvim osnovnim tužilaštvom u Beogradu zaključio sporazum o priznanju krivičnog dela.

Poznate dame pretrpele porodičnu traumu svet portal

Antonio Ahel/ATAImages

Pevačica Maja Marijana je na nagovor lekara skupila hrabrost da svog partnera prijavi policiji.

Pročitajte Nataša Bekvalac – Kroz ceo pakao, OVO ju je vuklo sa DNA

„Počeli smo da se svađamo u kolima zbog neke sitnice. Svađa je postajala sve žučnija, a mi smo vikali jedno na drugo. U jednom trenutku Mladen mi je udario tako jak šamar da sam se skoro onesvesti”, opisala je u svojoj izjavi pevačica tada.

Fitnes instruktorku Ana Marija Žujović prijavila je policiji voditelja Vladu Stanojevića sa kojim je u vezi bila dve godine za nasilje koje se desilo u njenom stanu na Novom Beogradu, ali kada je podnela tužbu, on je otišao u Ameriku, kako bi usavršio engleski jezik i više se nije vratio tako da Ana Marija na sudu nije mogla da istera pravdu.

Poznate dame pretrpele porodičnu traumu svet portal

M. M./ATAImages

Miu Borisavljević je bivši dečko napao usred kluba u Beogradu nakon nastupa. On je prvo verbalno napao, a onda joj udario joj je nekoliko šamara, a kako su tada pisali mediji, Mina je odmah otišla u policiju i prijavila ga.

AUTOR: SVET

FOTO: ATA images