svet

March 7, 2015 11:11

By

Pravila koja morate poštovati pri seksu bez obaveza

seks
Iako se o njemu ne govori često, seks bez obaveze je nešto što lesto sastojak vikenda. I dok ga neki osuđuj, drugi hvala izvesno je da ga većina upražnjava, a kao i u svakoj vezi i ovde postoje nepisana pravila, kojih je bolje pridržavati se.

Emocije su u drugom planu

Osim puno zadovoljstva, neobavezni seks neće ostaviti negativne posledice samo na one ljude koji mogu svoje osećaje ostaviti u drugom planu. Neobavezni seks je upravo goli seks i skoro ništa više, pa ga tako i prihvatite. Kada se umešaju osećanja, erotska zabava može postati grozna patnja za jednog od ljubavnika. Najčešće se javljaju ljubav i ljubomora, a svi dobro znamo da kombinacija tih osećanja može biti vrlo opasna. Kada neobavezan seks postane neuslišena ljubav, stvari će pre ili kasnije završiti, jer nema smisla zavlačiti s mučenjem.

Neobaveznost

Pravilo neobaveznosti dozvoljava svakom umešanom da se na tajno sastajanje u dvoje odluči kad mu to odgovara i da pri tome nije ograničen samo na jednu osobu. Ako svog ljubavnika ili ljubavnicu vidite sa drugom osobom, imate pravo ljutiti se ili postati ljubomorni ali i da taj osećaj zadržite sa sebe, jer su to suvišne emocije u ovakvoj “vezi”. Ne očekujte redovne telefonske pozive, ne očekujte slatke poruke, ne očekujte vernost, ne očekujte poklone i isto tako ne očekujte ljubavne ispovesti.

‘Fuck buddy’ nek ostane samo ‘fuck buddy’

Ako je vaš odnos počeo samo sa seksom i na tome opstaje već duže vreme, očito postoji razlog – bio dobar ili loš. Bilo da se radi o onima koji imaju brak ili ne. U slučaju da ljubavnici imaju brak sveto je pravilo neuplitanje u bračne odnose. Sačuvajte granicu, i od ljubavnika ne zahtevajte stvari koje bi imale veze sa njegovom familijom. Sada se verojatno pitate i o razlozima za čuvanje granice u slučaju kada su oba ljubavnika sama i nisu vezani. Stvar je jednostavna. Ako je seks jednokratan, nije ga vredno uništiti i praviti od njega nešto više. Naime, ljudi se vrlo često u trenucima usamljenosti zanesu idejom da bi od takozvanog ‘fuck buddyja’ (seks prijatelja) mogli dobiti stalnog partnera. Ako se ta ideja pokaže kao pogrešna, može se dogoditi da propustite dobar seks.
golotinja
Budite diskretni

Nekima draž tajnih veza predstavlja upravo njihova diskretnost i skrivenost. Naravno da je oboje vrlo preporučljivo, jer se u trenutku nepažnje koprena tajne može otkriti. O neobaveznom seksu se u najboljem slučaju možete poveriti strancu koji o vama ne zna baš ništa. A pitanje zašto bi to i radili onda. Dobar i blizak prijatelj može zbog vaše tajne veze počne da osuđuuje i vašu sočnu tajnu reći još nekome. Može se reći da početkom tajne veze počinjete da varate i svoje bližnje.

Griža savesti je problem

Za tajnu vezu možete izabrati nekoga koga ne volite, ili van nije vam stalo do njega/nje, ne morate do idućeg sastanka ga/je se setite. Ako ćete pri svakom seksu pomisliti da iskorištavate osobu i ako će vas nakon svakog susreta razdirati griža savesti, onda zaboravite na neobavezni seks.

Imate dovoljno seksi donjeg rublja?

Naravno da bi bilo čudno da za svaki susret obučete iste gaćice, a žene isti grudnjak. Obzirom da je glavna poenta tajne seksualne veze seksualni naboj, požuda i strast, potrebna je dosta česta kupovina seksi donjeg rublja. To rublje vam može dobro doći i u drugaim akcijama.

IZVOR: intimatemedicine

FOTO: thinkstockphotos