svet

мај 20, 2015 11:05

By

Prebranac s dimljenim šaranom

prebranac

Potrebno je:

1 kg pasulja tetovca, 1 kg crnog luka, dimljeni šaran, so, biber, aleva paprika i lovorov list.

Priprema:

1. Pasulj najpre potopite u vodu (nema pravila koliko u njoj treba da bude, nekad mu je dovoljno tri sata, a ponekad mu je potrebna i cela noć!).

2. Potom ga kuvajte oko sat i po (toliko je dovoljno da se pasulj skuva a da zrna ostanu cela!).

3. Nakon toga iseckajte crni luk (ukoliko volite, možete dodati i jedan praziluk!) i prodinstajte ga na malo ulja.

4. U njega dodajte so, biber, alevu papriku, sušenu ljutkastu papriku i lovorov list.

5. Izdinstani luk i obaren pasulj sjedinite u plehu odgovarajuće veličine i zapecite u rerni.

6. Potom ispecite dimljenog šarana, a imajte u vidu da se svi dimljeni proizvodi peku duplo kraće nego sirovi.

7. Poslužite ga uz pasulj.

Ovaj recept, ali i druge specijalitete možete pronaći OVDE.


IZVOR: lepotaizdravlje.rs

FOTO: mladen sekulić