

Predlog za ručak: Bečka šnicla po originalnoj recepturi
Sastojci:
– 4 svinjska kotleta bez kostiju
– So i sveži crni biber
– Pola šolje brasna (tip 500) pomešano sa 1 kafenom kašičicom soli
– 2 jajeta lagano umućena
– ¾ šolje prezli
Priprema:
1. Svinjske kotlete staviti između dva lista kuhinjskog papira i izlupati ih sa kuhinjskim čekicem do debljine od pola centimetara.
2. Obe strane posoliti i pobiberiti.
3. Pripremiti brašno sa solju, jaja i prezle u tri plitke posude. Uvaljati kotlete u brašno, jaja i prezle, obuhvatajući obe strane i ivice svakog komada. Pripaziti da prezle ne uđu u meso. Lagano protresti i skinuti visak prezli. Takve šnicle ne treba ostavljati dugo u premazu (sa jajima i prezlama) jer neće biti hrskave- zato peći momentalno.
Ostale korake pročitajte na portalu Lepota i zdravlje.