Preminuo otac Nebejše Glogovc
Svet

February 16, 2024 17:01

By

Tragedija: Preminuo sveštenik Milovan Glogovac šest godina nakon smrti sina Nebojše

Preminuo otac Nebojše Glogovca, Milovan

Preminuo otac Nebojše Glogovca, protojerej-stavrofor Milovan Glogovac. Inače, Milovan nikada nije želeo da priča o bolesti, ali i odlasku svog sina. Prvi put je skupio snagu 2019. godine i u potresnoj ispovesti ispričao sve što ga tišti.

Preminuo otac Nebejše Glogovca

Ata images

TUGA – Preminuo otac Nebejše Glogovca

– Jeste muka. Jeste žalost. Jeste bol, neprebol… Ali, kad i danas stižu reči odasvud: Nebojša se nikad i nigde nije obrukao, to vam daje snagu da u molitvi i veri koju je i on živeo, nadvisite ličnu patnju. Molitva je najbolji lek, uteha i nada. Pre svega vera da je on sad sa Bogom živim, istinitim. Da je u boljem svetu od onog koji je ostavio. Uteha je i u tome što se on ostvario u ovozemaljskom životu. Voleo sam njegove uloge, pratio sam ga. Osluškivao pažljivo šta o njemu govore kolege, stručnjaci. I niko nije imao ružnu reč da kaže.

Pročitajte Sve se srušilo kad je Nebojša otišao – Evo kakav odnos Milica Glogovac danas ima sa roditeljima svog pokojnog muža

– Blagonaklonost i raspoloženje prema njegovoj dobroti, ako mogu tako da kažem, traju i danas, godinu i više od njegovog upokojenja. Ja to vidim i osećam, jer, nema dana da neko na njegovom grobu, i pre nego što ja tamo stignem da upalim sveću, upali kandilo, ostavi cvet. To nije trenutak. To traje i to je odnos prema njemu i njegovom ovozemaljskom životu – pričao je Milovan tada za “Novosti.

Photo: Antonio Ahel/ATAImages

Preminuo otac Nebojše Glogovca – Ovako je govorio o stanju svog sina

– To je bilo nekoliko sati pred Nebojšinu smrt. Tog popodneva, tog četvrtka, on je bio podosta u lošem stanju. Trebalo je da primi i drugu hemioterapiju. Uz njega je bila njegova supruga Milica. Ona je stalno bila sa njim. Sve vreme. I ja sam bio sa njima. Smestili smo ga u krevet i nismo tada mnogo pričali. Sestre su mu priključile terapiju i ja sam otišao.

Pročitajte Sećanje ne bledi – Ovako su Milica i Nebojša Glogovac izgledali na dan svog venčanja (FOTO)

– Oko osam, uveče, Milica nam se javila. Kaže nam: “Dobro je podneo terapiju, čak se i šalio sa mnom… U petak, oko dva po ponoći…” Bolest je bila jača. Nagla. Za mesec dana ga nam je uzela… – jedva je prota Milovan izgovorio ove reči.

AUTOR: SVET

IZVOR: BLIC

FOTO: ATA images