Princes krofne po receptu Nataše Pavlović svet portal
Svet

March 10, 2024 11:45

By

Princes krofne koje svakome uspevaju: Nataša Pavlović otkriva jednostavan način kako da spremite ovu ukusnu poslasticu (recept)

Princes krofne po receptu Nataše Pavlović savršene su

Nataša Pavlović, voditeljka i autorka jedne od najgledanijih emisija “Praktična žena” podelila je recept za ukusne princes krofne koje će vam se sigurno dopasti. Iako je Francuska zvanično poreklo princes krofni, one su ubrzo postale hit u celom svetu. Princes krofne, hrskave spolja i pune kremastog fila od vanile zvuči kao savršen lagani desert, a Natašin recept za ovu neodoljivu poslasticu uspeva čak i onima koji nisu toliko vešti za šporetom.

Princes krofne po receptu Nataše Pavlović svet portal

Praktična žena/Youtube pritnscreen

Princes krofne po receptu Nataše Pavlović biće vam omiljene

Fil

– 1 l mleka
– 5 žumanaca i 1 celo jaje
– 150 g gustina
– 200 g šećera
– ekstrakt vanile (ili 3 vanil šećera ili štapić vanile)
– 125 g maslaca

Pročitajte Sličnost sa Harisom ipak postoji – Zbog ovog milionera Melina je napustila muža i dom

Priprema fila

900 ml mleka staviti da provri. U drugoj činiji pomešati ostatak od 100 ml mleka sa ostalim sastojcima i umutiti. Kad mleko provri, sipati ga lagano u žutu smesu i mutiti sve vreme.

Na kraju sve preliti nazad u šerpu gde se mleko kuvalo i nastaviti sa kuvanjem dok se ne zgusne u krem (na tihoj vatri da ne zagori). Prekriti i ostaviti da se ohladi. Potom mikserom umešati maslac (sobne temperature).

Testo

– 250 ml vode
– 125 ml ulja
– malo soli
– 2 kašike šećera
– 150 g brašna
– 5 jaja

Princes krofne po receptu Nataše Pavlović svet portal

Praktična žena/Youtube printscreen

Ovako se pripremaju princes krofne po receptu Nataše Pavlović

Ulje i vodu sa šećerom i soli staviti da provri pa dodati brašno i mešati dok se ne sjedini i ne postane kompaktno testo. Skloniti sa vatre pa dodavati jedno po jedno jaje i mutiti.

Kada je lepo sjedinjeno na pleh vaditi korpice, špricom ili kašikama. U zagrejanoj rerni peći na 180 stepeni oko 35 minuta (40 ako je slabija rerna), dok ne porumene. Rernu ne otvarati tokom pečenja.

Još recepata poznatih pročitajte OVDE 

Princes krofne po receptu Nataše Pavlović je potrebno preseći na pola kada se prohlade. Filovati kremom (špricom ili kašikom). Posuti šećerom u prahu. Ko voli može preko žutog vanil-krema da stavi slatku pavlaku ili šlag, a odozgo kapice da prelije čokoladom.

AUTOR: Svet

IZVOR: Gloria

FOTO: ata images, youtube printscreen