

Domaćice, spremite se na ozbiljno dobar trik: Nikad brže pravljenje omiljene poslastice poznatog austrijskog cara
Priprema krempite nikad nije bila jednostavnija
Brza priprema krempite kod kuće može da prođe i bez kuvanja fila. Sve što treba da uradite je da ispečete gotove korice i poređajte kolač…
Priprema krempite od sad ovako i nikako drugačije
Krempita je omiljeni slatkiš većine, a sada se može praviti na veoma jednostavan i brz način:

Guliver Getty Images
Potrebno je:
1 gotovo pakovanje smrznutog testa
1 kesa smeše u prahu za krempitu
Pročitajte 90-ih je bio hit na svakom rođendanu, deca ga obožavaju – Naučite kako da napravite kolač naše mladosti RECEPT
1 kesa šlag kreme
prah šećer

Guliver Getty Images
Priprema:
Prvo testo razviti veličine pleha izbockati i peći na 220 stepeni C oko 10 do 15 minuta.
Priprema krempite nikad jednostavnija
Drugu koricu takođe razviti izbockati pa iseći veličine po želji ali ne seći do kraja. I nju ispeći. Istresti u činiju smesu u prahu za krempitu, sipati mleko po upustvu i izmiksati.

Guliver Getty Images
Kad se pečene korice prohlade istresti svu kremu i brzo razvući. Umutiti šlag kremu pa i nju dodati. Prekriti sa koricom koja je malo isečena. Posuti prah šećerom i ostaviti da odstoji i upiju korice preko noći u frižideru.
Zanimljive činjenice o krempiti:
Prema istorijskoj sociolingvistici, recept za prve krempite potiče iz mešavine dve kuhinje, austrijske i mađarske, u Austrougarskoj carevini. Veruje se da su u ovoj poslastici uživali i uživali austrijski car Franc Jozef i njegova supruga Sisi.
Pročitajte Detinjstvo nije moglo da prođe bez bakinog specijaliteta – Starinski kolač nedeljom posle ručka bio je obavezan RECEPT
Međutim, jedno od imena ovog kolača u Poljskoj – Napoleonka, ukazuje na to da može poticati i od francuskog kolača zvanog mille-feuille, mada se on, iako sličan krempiti, pravi sa tri reda kora. Tačno poreklo ovog kolača nije poznato, iako se veruje da je njegov savremeni oblik osmislio čuveni francuski kuvar Mari-Antoan Karem (franc. Marie-Antoine Carême).