svet

mart 26, 2017 11:00

By

#ProFemina2017: Da li ste za kolače koje je spremio @gastroglumac?

Kad se u istoj rečenici pomenu glumac Sloba Stefanović i učešće u panelu, tema može biti gluma, kuvanje, putovanja, zdrav život… Na predstojećoj ProFemina konferenciji on će učestvovati u panelu „Da li, zaista, jedemo zdravo?“, ali danas nećemo pričati o njegovom poimanju zdrave ishrane, već ćemo pogledati instagram profil @gastroglumac. Na njemu se nalaze fotografije jela koje je Sloba spemio i, što je još važnije, recepti.

Da sam njemu prepustila izbor recepata koje ćemo vam dati, sigurna sam da ne bi izdvojio baš ove, ali ja sam poželela da to budu slatkiši. Jedan je „bezgrešan“, a drugi pokazuje da malo „gastro greha“ čini život lepšim.

Објава коју дели GastroGlumac (@gastroglumac) дана

Potrebno je 120gr samlevenih ovsenih pahuljica, merica vanila whey proteina, 3 belanceta, 2 male kašike praška za pecivo i 2 kašike šumskog voća.

Sve sastojke umutiti, na kraju pažljivo dodati šumsko voće i peći na kokosovom ulju. Palačinke posuti medom ili javorovim sirupom i šumskim voćem.

Za testo je potrebno 100 gr šećera u prahu, 100 gr brašna, dva jajeta, 1 pakovanje vanil šećera, 1 kašilica praška za pecivo, prstohvat soli, malo narendane limunove kore.

Belanca, s malo soli, umutiti u šne. Žumanca sa šećerom i vanil šećerom umutiti, pa dodati brašno i prašak za pecivo. Na kraju umešati šne u smesu. Kalup za “Obsttorte” namazati puterom i posuti brašnom, pa u njega staviti testo. Peći desetak minuta na 180° (dok ne porumeni). Izvaditi iz kalupa da se ohladi, poređati voće po izboru i pažljivo preliti želatinom, u koji smo dodali šećer (po potrebi). Ukrasiti šlagom.

Detaljan program i uputstvo o kotizacijama, L&Z beauty bag-u i učešću, pronađite na ovom linku – www.lepotaizdravlje.rs/profemina2017/


AUTOR: Brankica Treskavica

FOTO: @gastroglumac, Mirko Tabašević za Hello! magazin